Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 27 december 2021

gepost 2 years ago, op maandag, 27 december 2021 door Crew

Het slachtoffer dat vrijdagmorgen aanspoelde op het strand van Heist, vlak bij de grens met Zeebrugge, is om het leven gekomen door verdrinking. Dat heeft de autopsie nu uitgewezen, meldt het Brugse parket. Eerder werd bekend dat het om een man van Aziatische origine gaat, zonder identiteitsdocumenten op zak. De piste dat het slachtoffer een transmigrant is, die verdronk bij het maken van de oversteek naar Groot-Brittannië, blijft nog steeds mogelijk. —------------------------------------

Een 24-jarige man uit Aalter heeft 80 uren werkstraf gekregen voor een zwaar geval van verkeersagressie in Sint-Andries, bij Brugge. De man uit Aalter sloeg vorig jaar een vrouw in elkaar na een aanrijding en dat voor de ogen van haar wenende kinderen die in de auto zaten. Aan het slachtoffer moet de man 1.560 euro schadevergoeding betalen.

—-----------------------------------

In Brugge is zondagavond een man in de reien gesukkeld. Een tweede persoon sprong erachter om hem te redden. Bij aankomst van de hulpdiensten zaten beiden beneden op de oevers te wachten. De twee werden ter controle naar het ziekenhuis overgebracht en hadden het erg koud. Van zware verwondingen zou geen sprake zijn.

—---------------------------------

Café Duivenlokaal in Lotenhulle bij Aalter sloot zondagavond na 156 jaar definitief de deuren. De fanfare van Lotenhulle kwam zondagmiddag afscheid nemen. Christianeke Verschaeve, haar man Dirk en haar zus Rachel stonden gisteren de allerlaatste keer achter hun toog van café Duivenlokaal in Lotenhulle. De dorpsfanfare kwam hen om 11 uur een afscheidsserenade geven.

—--------------------------------

De Kerstparade in Blankenberge heeft op tweede kerstdag duizenden toeschouwers naar de badstad gelokt. Het stadsbestuur liet de parade doorgaan, omdat ze in openlucht en over een uitgestrekt parcours verliep. Toeschouwers hielden hun mondmasker op en kinderen genoten van kerstelfen en praalwagens. Het dragen van een mondmasker vanaf 6 jaar was verplicht langs het volledige parcours, net als een geldig Covid Safe Ticket vanaf 16 jaar. —-----------------------------------------

Door de coronamaatregelen speelden Cercle en Club Brugge gisteren de stadsderby achter gesloten deuren. De 450 bestelde vippakketten gaf thuisploeg Cercle Brugge daarom aan het OCMW van Brugge. Hiermee stak Cercle Brugge de Brugse armoedeverenigingen een hart onder de riem. Cercle won gisteren ook de match tegen Club met 2-0

—---------------------------------------

Eva Van denberghe uit Lotenhulle heeft onlangs haar kindercoachpraktijk Bloesem geopend. Samen met het kind of de jongere kijkt Eva naar wat die nodig heeft, en waar het goed in is. De individuele coaching is vooral gericht naar kinderen die zich steeds aanpassen aan de situatie, omgeving en aan anderen.” Info over de praktijk in Lotenhullen via : www.kindercoachpraktijkbloesem.be.

—-------------------------------------------

Tijdens de kerst- en nieuwjaarsperiode wordt Damme opnieuw opgefleurd door de gerenommeerde bloemenkunstenaar Frederiek Van Pamel. Hij stelt al voor de vierde keer zijn creaties tentoon in de Uilenspiegelstad. Het publiek is rekening houdend met de corona-maatregelen, waaronder online reservatie, welkom. Meer info op www.winterindamme.be.

—------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws