Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 24 december 2021

gepost 2 years ago, op vrijdag, 24 december 2021 door Crew

Het vaccinatiecentrum Sanapolis in Sijsele wordt uitgebreid als testcentrum. Inwoners van Eeklo, Maldegem en Sint-Laureins, maar ook van omliggende gemeenten, kunnen er een coronatest krijgen. Sanapolis werkt hiervoor samen met het labo van het AZ Alma in Eeklo. Het wordt een walk-in testcentrum en dit wil zeggen dat je er snel en zonder afspraak een PCR-test kan laten afnemen.

—-------------------------------------

De zone 30 in de dorpscentra van Aalter blijven beroeren. Op heel wat gps-systemen is de verlaging van 50 naar 30 per uur nog niet aangepast. De gemeente Aalter heeft nochtans stappen ondernomen. “We hebben alle operatoren op de hoogte gebracht van de wijzigingen”, zegt burgemeester De Crem. De overschakeling zou overal dringend moeten gebeuren.”

—-------------------------------------------

Even voor 19 uur donderdagavond gebeurde op de Brugse binnenring net voor het Stationsplein een ongeval. Een auto die op de Buiten Begijnenvest reed en rechts wilde afslaan naar de Ketsbruggestraat, kwam er in botsing met een bromfietser die rechtdoor reed. De bromfietser raakte daarbij gewond en werd met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. —------------------------------------

Goed nieuws voor de pendelaars die gebruik maken van het Beernemse station. Op deze vrijdag 24 december wordt het vernieuwde Stationsplein opengesteld. Na twee jaar werken is het plein klaar. NMBS en Infrabel investeerden samen ruim 12 miljoen euro. De Vlaamse overheid maakt straks 1,5 miljoen euro vrij voor nieuwe verkeerslichten aan het gevaarlijke stationskruispunt in Beernem.

—-------------------------------------

Een 42-jarige man uit Aalter die betrapt werd met maar liefst 150 XTC-pillen op zak in het bijzijn van twee kinderen is veroordeeld tot een celstraf van 22 maanden en een boete van 8.000 euro. Zijn broer, die mee dealde, kreeg dezelfde straf opgelegd.

—----------------------------------------

De eerste fase van de herinrichting van de Leopoldlaan in Eeklo start op maandag 24 januari. De grijze betonbaan wordt een groene laan, met twee in plaats van drie rijvakken. Het fietspad wordt ook veiliger afgescheiden. De werken zullen wat verkeershinder veroorzaken. Tijdens de volledige duur van de werken, die bijna 2 jaar in beslag zullen nemen, kan het verkeer richting Maldegem en Brugge langs de werken in Eeklo blijven doorrijden.

—-----------------------------------

De jeugddienst en het Jeugdhuis De Route hebben enkele jongeren uit Eeklo gemotiveerd om kerstkaarten te maken voor de bewoners van de woonzorgcentra in de stad. Birgit Brusseel, voorzitter van de Eeklose Jeugdraad zegt in HLN dat ze het kerstgevoel willen delen met iedereen en niemand willen vergeten.

—--------------------------------

De gemeente Maldegem organiseert op dinsdag 8 februari, 22 februari en 8 maart participatieavonden voor iedereen die wil meewerken aan een nieuw toeristisch actieplan. Om de toeristische troeven zoals de dorpskernen, het Drongengoed, de Zwinstreek, de kerk en de kasteelsite van Middelburg beter uit te spelen wil de gemeente Maldegem een nieuw toeristisch plan opmaken.

—----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws