Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 6 januari 2022

gepost 2 years ago, op donderdag, 6 januari 2022 door Crew

Kiran Van Landschoot van Open Vld Maldegem past voor een zitje in het schepencollege. Hij blijft gemeenteraadslid. Na het ontslag van Peter Van Hecke als schepen in Maldegem, verloopt de zoektocht naar een opvolger moeilijk.

—-------------------------------

De oude slagerij Madeleine, in de bocht van de Brugstraat en de Drogenbroodstraat in Aalter, wordt nog deze maand gesloopt. Het OCMW van Aalter heeft het pand eerder al gekocht en heeft daar nu bouwplannen. Op het gelijkvloers komt er een sociale kruidenier. Er komen ook vier kamers voor asielzoekers, en een noodwoning.

—------------------------------------------

Kerstboomverbrandingen kunnen niet meer voor het milieu, dus organiseert afvalophaler IVM nu gratis kerstboominzamelingen in de regio. De kerstbomen worden nadien afgezet op het groencomposteringsterrein van IVM in Eeklo, waar ze gebruikt worden als structuurmateriaal in het groencomposteringsproces.

—--------------------------------

Maldegem wil de tieners in 2022 kennis laten maken met enkele nieuwe sporten. Elke derde woensdag van de maand wordt een gratis sportinitiatie geserveerd. In het aanbod zit onder andere Roundnet, Ultimate Frisbee, skateboarden, darts en een nieuwe krachttraining staan dit voorjaar op het programma.

—--------------------------------

Vanaf begin maart plaatst het Agentschap Wegen en Verkeer nieuwe geluidsschermen langs de N31 Expresweg in Brugge. De langverwachte, nieuwe schermen komen over een afstand van ongeveer twee kilometer aan beide kanten van de weg. Ze moeten de wijken Sint-Andries en Sint-Michiels beter beschermen tegen geluidshinder.

—-------------------------------

In Assebroek was er woensdagmiddag een grote reddingsactie nadat twee getuigen een auto in het water zagen liggen. De hulpdiensten konden een slachtoffer uit het water halen. Het gaat om een 41-jarige Bruggeling. Mogelijk gaat het om een wanhoopsdaad. Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be

—-------------------------------

In het centrum van Maldegem komen 8 extra Shop & Go parkeerplaatsen bovenop de 14 reeds bestaande plaatsen. De eerste Shop & Go parkeerplaatsen werden in april 2021 met succes in de gemeente gelanceerd. Van zodra je je voertuig parkeert, wordt een intelligente sensor geactiveerd. Je 30 minuten parkeertijd beginnen automatisch te lopen.

—-----------------------------------------------------

Wie een nieuwe tattoo mét kleur wil, zal geduld moeten uitoefenen. Europa heeft inkten die isopropanol bevatten immers verboden, omdat ze kankerverwekkend zouden zijn. Bij de Aalterse tattooshop Goons & Queens. op de Markt in Aalter hebben ze momenteel enkel een alternatief voor blauw tattoo inkt.

—----------------------------

Het Agentschap Wegen en Verkeer en de stad Brugge starten op maandag 17 januari met werken op het ‘zwart kruispunt’ van de R30 Buiten Katelijnevest met de Vaartdijkstraat en Bargeweg. Vooral de infrastructuur voor fietsers en voetgangers krijgt noodzakelijke verbeteringen.

—-----------------------------

Ook bij ons leeft de traditie van driekoningen nog en heel wat bakkers in de regio zijn dan ook druk in de weer om de driekoningen taart die bij het feest hoort in voorraad te hebben. Bakker Wim Van Der Bracht uit Ninove gaat dit jaar wat verder en verstopt in één driekoningstaart een zilveren munt. De klant die de munt vindt, wint een juweel van € 750.

—----------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws