Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 7 januari 2022

gepost 2 years ago, op vrijdag, 7 januari 2022 door Crew

De politie van Aalter is op zoek naar een jonge kerel van rond de 20 jaar, die op woensdagavond 5 januari geprobeerd heeft een fiets te stelen uit een garage. De feiten gebeurden op woensdag 5 januari om 21.20 uur in de Drogenbroodstraat in Aalter. Dat is de straat net voorbij de spoorwegtunnel. Een man probeerde een fiets te stelen uit de garage van een woning, werd betrapt, maar kon weglopen.

—--------------------------------------

Afvalintercommunale IVBO haalt voor het eerst gft op in Beernem. De ophaling zal wekelijks gebeuren, samen met het restafval. IVBO gebruikt hiervoor een speciaal uitgeruste vuilniswagen met gescheiden laadruimtes. Zo’n 35 procent van ons restafval is gft. Het is bovendien nog bruikbaar door te composteren of te laten vergisten.

—--------------------------------

Het kwam gisteren tot een breuk tussen tweedeprovincialer SK Bellem en T1 Michiel De Zutter. Hij kreeg te horen dat hij niet paste bij de plannen naar volgend seizoen toe. Voor De Zutter kwam dit nieuws toch wel hard binnen en hij besloot zelf zijn ontslag in te dienen.

—-------------------------------------

Restaurant Pietje Pek in de Sint-Jakobsstraat in Brugge heeft woensdagavond een wereldster van bij ons over de vloer gekregen. Zanger Stromae en zijn partner sloten hun dag in de Breydelstad af met een restaurantbezoek. Nadien nam Stromae uitgebreid de tijd voor zijn fans.

—-------------------------------

De Kosovaar die vorig jaar een cipier gijzelde in de Brugse gevangenis verscheen donderdagmorgen opnieuw voor de rechter. Faton S. (30) zou in de zomer van 2020 slagen hebben uitgedeeld aan celgenoot. De advocaten van de Kosovaar stelden zich op een vorige zitting vragen bij z’n toerekeningsvatbaarheid.

—----------------------------

De afvalenergiecentrale van IVM in Eeklo, heeft vorig jaar meer dan 100.000 ton afval verwerkt. Dat is voornamelijk afval uit het Meetjesland, de streek rond Deinze en de zuidrand van Gent. Bij die afvalverwerking werd ook een pak elektriciteit geproduceerd. wat overeen komt met het verbruik van zowat 13.000 gezinnen.

—----------------------------------

De studenten die dezer dagen samen blokken in het Kunstencentrum ArtA’A in Aalter, zijn verrast met een cadeaupakketje. De actie kwam uit van Jong CD&V Aalter. Voorzitter Michaël Canoot bracht burgemeester Pieter De Crem en schepen Mathias Van de Walle mee om de aanmoedigingspakketten uit te delen.

—------------------------------------

GO! Campus De Tandem in Eeklo kan de komende jaren haar sportinfrastructuur verder uitbouwen. De school zet haar sportinfrastructuur na de schooluren ook open voor sportclubs en verenigingen, en dat is waar nu verder in geïnvesteerd kan worden.

—--------------------------------

Het Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren in Beernem heeft vorig jaar een recordaantal dieren opgevangen. Er zijn bijna 4 duizend 500 beestjes opgevangen en verzorgd. Dat zijn er zo'n 500 meer dan in 2020. Door corona zijn ook meer mensen gaan wandelen. Zo worden gewonde dieren sneller opgemerkt. Dieren die het vaakst worden binnengebracht, zijn duiven, kauwen en kraaien.

—-------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws