Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 10 januari 2022

gepost 2 years ago, op zondag, 9 januari 2022 door Crew

De vier vaccinatiecentra in het Meetjesland zijn afgelopen weekend gestart met de vaccinaties van kinderen tussen 5 en 11 jaar. Alles samen moeten in de vaccinatiecentra in Aalter, Lievegem, Evergem en Sanapolis Sijsele de komende weken ruim 13 duizend kinderen tussen 5 en 11 jaar passeren voor hun coronaprik.

—--------------------------------------

Toeristische kustondernemers wikken en wegen kerstvakantie: “Eerste week was top... Maar de cafés op oudejaar om 23 uur sluiten, had gevolgen” Westtoer spreekt van een degelijke kerstvakantie aan de kust met 600.000 dagtoeristen en 1,8 miljoen overnachtingen.

—------------------------------

Ben of ken je iemand die droomt van een loopbaan bij de politie? Het korps van Knokke-Heist/Damme zet zijn deuren open voor een nieuwe lichting medewerkers, onder wie verscheidene interventie- en wijkinspecteurs. Op zaterdag 5 februari vindt om 10.30 uur een infomoment plaats in het politiecentrum (Van Steenestraat 10) in Knokke-Heist.

—-----------------------------

Vanaf maandag 10 januari wordt opnieuw verkeershinder verwacht op de E40 ter hoogte van Aalter, vanaf nu voor het verkeer richting binnenland. —------------------------------------------------

Bar Boudoir uit Ursel (Aalter) is terug uit vakantie en start het nieuwe jaar met een tweede winterzoektocht. De uitbaters hebben een nieuw parcours gezocht, en stippelden een wandelzoektocht uit van ongeveer zes kilometer. Een kaartje kan je vinden via de Facebookpagina van Bar Boudoir Aalter , of binnen in de zaak kan je een gedrukte versie ophalen.

—---------------------------

De lokale politie Damme/Knokke-Heist steunt de winterbobcampagne met extra controles in Damme en Knokke-Heist. Sinds de start van de campagne reden al 32 van de 826 gecontroleerde bestuurders onder invloed van alcohol. Er zaten ook 14 automobilisten onder invloed van drugs achter het stuur. —-----------------------

Emiel Verstrynge werd afgelopen weekend Belgisch kampioen veldrijden bij de beloften en dat werd stevig gevierd in zijn supporterscafé ’t Lapperke in Adegem. Daar keken een 70-tal leden van de fanclub samen op groot scherm naar het Belgisch Kampioenschap in Middelkerke.

—----------------------------

Brugs stadsbestuur kijkt positief terug op Wintergloed én blijft geloven in zwarte containers als kerstkraampjes. De beslissing om Wintergloed en de kerstmarkt dit jaar niet af te gelasten, is de goede gebleken zei Brugs burgemeester Dirk De fauw in HLN. De stad Brugge maakt de evaluatie op van de kerstperiode, met ruim 800.000 bezoekers in de binnenstad.

—------------------------------------

Het televisieprogramma Big Brother kleurt dit seizoen ook een beetje Meetjeslands. De nieuwe bewoonster Nawel Seghairi (26) komt uit Eeklo. Al is ze vooral bekend bij haar nu al meer dan 100.000 volgers op TikTok. Bij een rondvraag door de krant HLN in Eeklo blijkt Nawel nog niet heel bekend in de stad, maar dat zal na haar passage in Big Brother zeker veranderen.

—----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws