Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 11 januari 2022

gepost 2 years ago, op dinsdag, 11 januari 2022 door Crew

Het vaccinatiecentrum van Aalter gaat voor een recordweek. Er worden de komende dagen maar liefst 7.000 prikken gezet. Vorige week telde Aalter opnieuw 221 besmettingen. Iedereen zo snel mogelijk een boosterprik geven, en ook de kinderen tussen 5 en 11 jaar snel vaccineren, is dus de boodschap. Ondertussen kreeg al 61 procent van de Aalternaren zijn of haar boosterprik.

—-----------------------------------

Vanaf dinsdag 11 januari stelt de gemeente Maldegem gratis zelftesten ter beschikking aan inwoners in een kwetsbare situatie. De zelftests worden verdeeld via de sociale kruidenier Philemon. Bovendien werkt de gemeente samen met de Maldegemse scholen om zelftests aan te bieden aan kinderen in kwetsbare gezinnen. Die zullen via de scholen worden verdeeld.

—-----------------------

Gisteren was een groot moment voor de 650 leerlingen en 100 leraars van het Brugse VTI, want maandag zijn ze van start gegaan in het fonkelnieuwe schoolgebouw van 37 miljoen euro langs de Vaartdijkstraat in Brugge. Ze werken er met de meest geavanceerde machines, waar zelfs bedrijven nog van dromen. Een moderner VTI dan dat van Brugge zal je dus in Vlaanderen niet vinden, klinkt het.

—----------------------

Komt er binnenkort in Brugge een middelbare school voor leerlingen die snel denken en de wereld willen verkennen: dat is het concept van Buckminster College, een privéschool voor hoogbegaafde kinderen. Met een inschrijvingskost van 10.000 euro per leerling lijkt de school niet meteen voor iedereen weggelegd.

—---------------

Maandag was het de eerste schooldag na een extra lange kerstvakantie. En hoewel de coronacijfers opnieuw fors toenemen door de omikronvariant ging die eerste schooldag gewoon door zoals gepland. Op basisschool De Tandem in Eeklo verliep de start ‘vrij vlot’. “Al waren er wel wat leerlingen afwezig.”

—-------------------

Aalter moet tijdelijk alle uitleenposten van de bibliotheek sluiten, doordat een aantal medewerkers in quarantaine moet. De hoofdbibliotheek in het kunstencentrum ArtA’A blijft open, maar alle uitleenposten van de Aalterse bib moeten dicht. “Het gaat om de vestigingen in Bellem, Ursel, Knesselare, Lotenhulle, Maria-Aalter en Ruiselede”.

—--------------------------

Maldegem breidt het aantal fietsstraten in het centrum uit. Ook een deel van de Marktstraat, Stationsstraat, Schouwburgplaats en Brielstraat worden nu fietsstraat. Fietsers hebben er voorrang en auto’s mogen de fietsers niet voorbijsteken. Het begin en einde van een fietsstraat wordt aangeduid met blauwe aanwijzingsborden.

—------------------------

De stad Eeklo gaat maar liefst 190.000 euro innen bij de firma’s die de nieuwe windturbines langs de N49 gebouwd hebben. De visietekst rond de windmolens in Eeklo werd in 2014 al goedgekeurd door de gemeenteraad van Eeklo. Daarin stond vermeld dat de ontwikkelaar elk jaar 5.000 euro moet betalen aan de stad Eeklo.

—-------------------------

Het pop-uptheater waar Eeklo anderhalf jaar lang noodgedwongen gebruik moet van maken door de verbouwingen van Cultuurcentrum De Herbakker, kan deze week dan toch open. De verstrengingen voor de cultuursector dreigden even roet in het eten te gooien, maar alles gaat nu toch gewoon door zoals gepland. The Starlings, Sien Eggers en Henk Rijckaert zijn alvast geboekt in Eeklo.

—--------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws