Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 5 februari 2020

gepost 4 months ago, op woensdag, 5 februari 2020 door Wim Van Geert

Drie vrachtwagens zijn gisteren rond 14.30 uur op elkaar ingereden op de Knokkebaan ter hoogte van het kruispunt met de Brugstraat in Aalter. De drie chauffeurs liepen slechts lichte verwondingen op, maar het kon makkelijk veel slechter afgelopen zijn. De aanrijding gebeurde toen de eerste chauffeur bruusk moest remmen voor overstekende voetgangers. De twee achterliggers konden niet op tijd stoppen en reden achteraan op hem in.

-----------------------

Brandweermannen van Hulpverleningszone Meetjesland hebben deelgenomen aan de 'Ladder challenge'. Een nieuwe hype die komt overgevlogen uit Polen.

In de Ladder Challenge nemen brandweermannen van over heel de wereld het tegen elkaar op. De bedoeling is om in volledige uitrusting door een ladder te kruipen, om aan te tonen hoe het er tijdens een echte interventie soms aan toegaat. Minister van Veiligheid, Pieter De Crem, kwam de brandweermannen van de zone Meetjesland alvast aanmoedigen.

------------------------

Eeklo is een eetgelegendheid rijker. Lizzie De Vlieger opent in haar huis in de Ganzepoel in Eeklo het concept ‘De tafel van acht’. De mensen worden uitgenodigd aan de keukentafel van Lizzie De Vlieger: **** Lizzie kiest voor voor lichte, levendige en kleurrijke gerechten, met authentieke smaken. **** Mocht je speciale wensen hebben dan is geen enkele uitdaging voor Lizzie teveel. ****** Je hoorde Lizzie De Vlieger, alle info kun je verkrijgen via tafelvanacht.be

------------------------

Op een boogscheut van de markt van Maldegem, tussen de parking van dienstencentrum Oud St. Jozef en de Katsweg, verschijnt binnen enkele jaren één grote jeugdsite. De gemeente kocht de gronden van het gemeenschapsonderwijs voor 1,8 miljoen euro. Er komen onder andere nieuwe lokalen voor de jeugdbewegingen in Maldegem, een grote evenementenzaal en een groot grasveld voor openluchtactiviteiten.

----------------------------

Gemeenteraadslid in Tielt - Birger De Coninck van sp.a wil dat het stadsbestuur het bord met de naam van Cyriel Verschaeve verwijdert van de gevel van het voormalige Sint-Jozefscollege in de Kortrijkstraat. Verschaeve was een Vlaams letterkundige die tijdens de Tweede Wereldoorlog openlijk collaboreerde met de nazi’s. Tussen 1896 en 1911 gaf hij les in Tielt. De voorbije jaren schrapten heel wat steden en gemeenten verwijzingen naar figuren die dweepten met de nazistische ideologie.

Of de plaat effectief verwijderd zal worden, valt af te wachten. “De zaak wordt vanavond besproken tijdens het schepencollege in Tielt.

------------------------------------

Patrick Van de Walle heeft zich gekroond tot kilometervreter van wielertoeristenclub Aalter-Brug. Hij fietste in 2019 maar liefst 23.210 kilometer. Dat zegt ook Hilde Chavez secretaris van wielertoeristenclub Aalter-Brug: *****WTC AALTER BRUG telt momenteel 95 fietsende leden en binnenkort start het seizoen terug op: ****

Je hoorde Hilde Chavez secretaris van wielertoeristenclub Aalter-Brug. Een vergunning bij de wielerclub kost 32 euro en verzekering is daarbij inbegrepen.

------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws