Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 10 februari 2020

gepost 3 months ago, op maandag, 10 februari 2020 door Wim Van Geert

De storm Ciara zorgde er gisteren voor dat in de Kleine Warmestraat in Maldegem een boom afknakte. De Kleine Warmestraat in Maldegem is de straat die van de drukke N44 naar onder andere het voetbalterrein van Maldegem loopt. De afgeknakte boom kwam dwars op de rijweg terecht. De weg was volledig versperd en de brandweer moest ter plaatse komen om alles vrij te maken.

------------------------

Het Sint-Jozefsinstituut in Tielt krijgt van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts 95.000 euro subsidie. Die krijgt het bovenop een reeds eerder toegekende toelage van 1,2 miljoen euro voor de aankoop van de vroegere Vives-campus in de Beernegemstraat. Er zullen een reeks aanpassingswerken volgen.

----------------------------------

Het gemeentebestuur van Kaprijke heeft de nieuwe inwoners ontvangen. Zowat 35 gezinnen gingen op de uitnodiging in.

De nieuwe inwoners werden hartelijk ontvangen door de burgemeester en de leden van het schepencollege met een hapje en een drankje. De gemeentewerking werd uit de doeken gedaan, en de werking van de verenigingen kreeg alle aandacht. Iedereen ging naar huis met een tas vol geschenken.

----------------------------

N-VA-raadslid in Beernem Branco Francois wil een graffitizone langs het kanaal in Beernem. Langs de Vlaamse waterwegen mogen er op bepaalde plaatsen kunstwerken of schilderijen aangebracht worden. Het gemeentebestuur reageerde positief op het voorstel van Branco en staat open voor een permanent project als lokale kunstenaars zich aandienen. Een ruimte onder de brug lijkt daarbij een mogelijkheid. Voorstellen mogen ingediend worden.

-----------------------------------

Storm Ciara trok krachtig door op de Zeedijk van Zeebrugge met windsnelheden tot 108 kilometer per uur. De Brugse politie raadde zondagnamiddag iedereen ten stelligste af om zich nog op het strand van Zeebrugge te begeven.

In Brugge was het Belfort afgesloten voor alle bezoekers. De stormwind maakt het te gevaarlijk om vanuit de toren de stad te overschouwen. In Blankenberge werd de Kerkstraat plaatselijk afgesloten door de politie tussen de Steenstraat en Molenstraat.

En nog door de storm Ciara werd in Aalter het kasteeldomein van Poeke en het Drongengoed gisteren gesloten door het stormweer. Het domein blijft gesloten zolang er stormweer is.

--------

De schaatspiste van Maldegem kende afgelopen weekend een goede start. De Nederlandse ambiancezangeres Jettie Pallettie kwam optreden. Schaatsers stonden tot buiten aan te schuiven om als eerste op het ijs te geraken.

De overdekte schaatspiste staat nog tot 1 maart op de Markt van Maldegem.

-----------------------------------

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert via het Agentschap voor infrastructuur in het Onderwijs 345.000 euro in school Ter Bunen in Oedelem.

Scholen uit het gemeentelijk, stedelijk en provinciaal en vrij onderwijs kunnen financiƫle steun krijgen van de Vlaamse Overheid om schoolgebouwen te bouwen of te renoveren. Dit is heel goed nieuws voor de leerlingen en leerkrachten van Ter Bunen. Zij krijgen nu betere schoolgebouwen in Oedelem.

-------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws