Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 11 februari 2020

gepost 3 months ago, op maandag, 10 februari 2020 door Crew

Gemeenteraadslid in Eeklo Hilde Lampaert vraagt aan het bestuur welke aanpak er is om werkloosheid in Eeklo te verminderen. De werkloosheidcijfers van Eeklo zet Hilde Lampaert op een rij: *** Dergelijke werkloosheidscijfers zegt gemeenteraadslid Hilde Lampaert kunnen niet langer blijven duren. Schepen Christophe Dewaele in Eeklo weerlegt dat en is niet ontevreden over de cijfers, volgens hem dalen die net: ****

De gemeente Eeklo zal verder zijn verantwoordelijkheid opnemen om als lokaal bestuur zoveel mogelijk werklozen op te volgen en te activeren.

----------------------------------

Er zijn steeds minder warme bakkers maar ook is het aantal slagers en delicatessenwinkels in ons land met 7,3 procent gedaald. Op tien jaar tijd gaat het zelfs om een vermindering van 20 procent, blijkt uit een analyse van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen. In Maldegem gaan ze tegen de trend op en is pas afgelopen weekend een slagerij heropend. De pas 24 jarige Arne Haverbeken en 23 jarige Haynee Van Hoornweder openend hun eigen slagerij Carne. Jonge mensen zijn toch nog steeds gedreven om als bakker of slager te startten zegt ook Haynee van Hoornweder: **** Haynee van slagerij Carne uit Maldegem zegt ook dat het uitdagend werken is om samen als koppen een eigen zaak te hebben.

-------------------------

Eeklo maakt werk van de herinrichting van de middenberm van de N9. Het aanplanten start op maandag 17 februari.

De N9 die dwars door Eeklo loopt wordt omgetoverd tot een groen lint. De stad gaat de verlaagde middenberm fors opfleuren en investeert 350.000 euro in meer dan 100.000 bloemen en bodembedekkers, 1.000 struiken en een 110-tal nieuwe bomen.

--------------------------

Tijdens de openbare zitting in Aalter werd er een vraag gesteld over de vele aanpassingen op de Markt van Aalter. Men had bedenkingen bij het plaatsten van de paaltjes en de kettingen. De horeca rond de Markt van Aalter zou er niet over te spreken zijn dat ze moeilijk beleverd kunnen worden. Burgemeester van Aalter Pieter De Crem noemt de Markt van Aalter de mooiste Markt van het Meetjesland en zegt dat alle beslissingen blijven zoals ze genomen werden. ****

------------------------

De stad Eeklo gaat een campagne opzetten om de inwoners warm te maken zich te laten vaccineren tegen de mazelen.

Het is gemeenteraadslid en dokter Rudi Desmet (N-VA) die de vraag stelt. Het stadsbestuur wil ingaan op zijn voorstel. Ook in ons land stijgt het aantal gevallen. In het Noorden van Limburg hebben gemeentebesturen al campagnes opgezet, en daar kwamen tientallen mensen langs om zich te laten inenten. Hoe de stad die campagne zal organiseren, moet bekeken worden.

---------------------------

Arne Haverbeken en Haynee Van Hoornweder hebben op Adegem-Dorp hun eigen zaak geopend: Slagerij Carne. De naam werd Carne werd niet zomaar gekozen zegt Haynee van Hoornweder: ****

Slagerij Carne treedt in de voetsporen van Slagerij Johan & Annick. Slagerij Carne legt zich ook toe op huis bereide vleeswaren:

Slagerij Carne vind je Adegem Dorp en is op donderdag gesloten.

---------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws