Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 4 februari 2020

gepost 4 months ago, op dinsdag, 4 februari 2020 door Wim Van Geert

Jeugdcafé Patjelli in de Zuidmoerstraat in Eeklo moet de laatste 2 weekends van februari verplicht sluiten. Er was al eerder overleg maar de situatie verbeterde niet, dat zegt ook burgemeester Luc Vandevelde: **** ’s Nachts en ’s ochtends vroeg lopen jongeren roepend door de Zuidmoerstraat, er is vandalisme aan wagens en woningen in de buurt, en er wordt zowat overal geplast. De stad legt daarom deze sluiting van het jeugdcafé in Eeklo op. **** Burgemeester Luc Vandevelde was dat over de sluiting van jeugdcafé Patjelli in Eeklo.

-----------------------

Het buurtcomité van de Zandakkers, Ringbaan en het Blekkersgat in Adegem bij Maldegem heeft een groot spandoek onthuld, dat chauffeurs moet oproepen trager te rijden. De goed zichtbare sensibilisatie richt zich tot snelheidsduivels en tot bestuurders van te grote vrachtwagens die de buurt teisteren. De buurt ervaart de laatste tijd een te grote verkeersonveiligheid. Er wordt te snel gereden, en vrachtwagens gebruiken steeds meer de Kallestraat om naar het industriepark te rijden.

--------------------------------------

Jeugdcentrum Kadans in de Stationsstraat in Aalter pakt uit met een tentoonstelling over zichzelf, en de jeugdwerking in de gemeente. Kadans wordt zo even omgevormd tot een expositieruimte. Je kunt er een selectie van de mooiste affiches van evenementen uit pakweg dertig jaar Kadans en De Spiegel bekijken .

--------------------------

De gemeente Beernem en de kerkfabriek van de Heilige Maria Moeder Godskerk slaan de handen in elkaar om extra woningen aan te bieden voor de opvang van sociaal kwetsbare doelgroepen. Sinds 1 november 2019 huurt het OCMW via de kerkfabriek twee nieuwe panden in Beernem. De ene woning zal door het OCMW in gebruik genomen worden als Lokaal Opvanginitiatief voor mensen die internationale bescherming in België hebben aangevraagd. Er zijn in totaal drie verschillende adressen op het Beernemse grondgebied waar een maximum van 16 asielzoekers opgevangen worden.

----------------------------------

In de Vaartdijkstraat in Brugge is gisteren gestart met de bouw van de nieuwe VTI-campus. De afbraak van de oude loodsen kan starten. De komst van de nieuwe school staat al een paar jaar op de agenda: een nieuwbouw van liefst 17.500 vierkante meter met een prijskaartje van 37 miljoen euro. De bouw zal twee jaar duren.

Het is één van de drie grootste scholen die de komende jaren in Vlaanderen gerealiseerd worden. Zo’n 800 leerlingen van 12 tot 19 jaar zullen er les volgen.

-------------------

Sies Baert en Robin Bossuyt, beiden 21 - zijn de nieuwe uitbaters van jeugdcafé De Keet in de Bruggestraat in Tielt. De twee zijn ouwe getrouwen van het Tieltse jeugdcafé. Zo hielp Sies al mee met bestellen toen het café nog werd gerund door de vorige uitbaters.Sies en Robin zijn als twee handen op een buik en kennen elkaar al sinds de kleuterklas. Het jeugdcafé in Tielt krijgt een opfrisbeurt en ook het sanitair zal vernieuwd worden.

-------------------------------------

Kickbokssport-club Kick-West Wingene lanceert als eerste kickboksclub van de provincie een G-werking, al wordt om praktische redenen niet op personen met een fysieke of verstandelijke beperking gemikt, wel op kinderen met een vermoeden van autisme, ADHD, ADD en andere vormen van gedragsproblematiek. zegt initiatiefneemster Ilse Duyck. **** Kickboks beoefenen heeft vele voordelen: ***

Ilse Duyck hoorde je van Kickbokssport-club Kick-West Wingene.

--------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws