Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 3 februari 2020

gepost 4 months ago, op maandag, 3 februari 2020 door Wim Van Geert

Het protest in Maldegem klinkt uit zowat elke hoek, maar de beslissing is nu definitief: de gemeenteschool Kruipuit in Adegem wordt overgenomen. CD&V probeerde de school tijdens de gemeenteraad nog in handen van de gemeente Maldegem te houden, maar dat lukte niet. Dat zegt ook gemeenteraadslid in Maldegem Marten De Jaeger: ***************

De beslissing om de gemeenteschool Kruipuit in Adegem over te laten nemen door het gemeenschapsonderwijs werd eenzijdig genomen door burgemeester en schepenen. ****** CD&V Maldegem is er ook niet mee akkoord dat een school als pasmunt wordt ingezet om andere gronden aan te kopen.

----------------------

Door technische problemen met het chloorgehalte moet het instructiebad voor kindjes in het zwembad van Aalter enkele dagen gesloten worden.

Het groot zwembad voor volwassenen blijft wel gewoon open. Dat is zeker al het geval tot en met morgen 4 februari. Vanaf woensdag 5 februari zou ook het klein bad weer open kunnen.

-----------------------------------

Eeklo roept zoveel mogelijk inwoners op om deze maand deel te nemen aan Tournée Minérale. Groep Eeklo telt nu al 49 leden.

Burgemeester Luc Vandevelde en een pak ambtenaren van de stad beloven om de hele maand februari geen druppel alcohol te drinken. Bedoeling is dat zoveel mogelijk Eeklonaren hun voorbeeld gaan volgen.

--------------------

Na dertien jaar in de gemeenteraad van Aalter neemt Seppe Santens afscheid. Hij geeft op 10 februari de fakkel door aan nieuwkomer en opvolger Peter Cornelis. Bart Dobbelaere vervangt Peter Cornelis dan weer in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst. Opvolger Peter Cornelis is afkomstig uit Aalter, maar woont nu in Ursel. Hij haalde 557 voorkeurstemmen.

------------------------

Handelaars in Knesselare willen sinds de fusie met Aalter zich blijven profileren als dorp die heel wat te bieden heeft. Sinds de fusie zijn er bijvoorbeeld geen huwelijken en jubileum vieringen meer in Knesselare, dat zegt ook horeca-uitbater Pieter Steyaert: ***** Inwoners van Knesselare kunnen dus niet meer in het eigen dorp trouwen. **** Je hoorde Pieter Steyaert over de fusie van Knesselare met Aalter.

------------------------

De gemeente Aalter gaat voluit voor het dossier van een derde ondergrondse parking in het centrum. Die komt op de plaats van de huidige Academie.

Groen vindt het niet kunnen dat er naast de twee ondergrondse parkings aan de Boomgaard nog een derde parking bij komt in het centrum. Dit wordt geen groene long, maar een stenen plein met een parking onder. aldus Groen-Aalter.

Titelvoerend burgemeester Pieter De Crem (CD&V) veegt alle kritiek van tafel. “Wij zijn in Aalter onze tijd voor, maar dat heeft Groen nog niet door”, zegt De Crem scherp.

--------------------------

Het wordt druk in de straten van Eeklo. Een externe aannemer is gestart met het reinigen van de rioolkolken in de stad. In Eeklo zijn er maar liefst 4.200 rioolkolken. Om de rioolkolken allemaal te reinigen op een zo kort mogelijke periode, is het noodzakelijk om in verschillende straten een parkeerverbod uit te vaardigen. Het parkeerverbod zal telkens 48 uur op voorhand geplaatst worden. Het is belangrijk dat iedereen het parkeerverbod naleeft, om een extra ronde voor de reinigingsdienst te vermijden.

-------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws