Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 4 november 2020

gepost 4 weeks ago, op dinsdag, 3 november 2020 door Crew

De sociale dienst van het OCMW krijgt in het kader van de contactopsporing versterking van een huisbezoeker van de Vlaamse overheid. De contactopspoorder zal persoonlijk langsgaan bij besmette patiënten die het OCMW telefonisch niet kan bereiken. De contactopspoorder zal zich legitimeren met een badge van de Vlaamse overheid of met een brief van het gemeentebestuur.

--------------------

Naar aanleiding van de verstrengde lockdown en de sluiting van heel wat winkels, willen het bestuur van Maldegem de winkeliers steunen.
Ben jij een Maldegemse handelaar en moet je je winkel sluiten, laat het weten via www.maldegem.be/meldpunt-lokale-handelaar.
Via de site www.pakjekomtzo.be! kan elke inwoner je activiteit zien.

--------------

Sint-Laureins legt de verenigingen in het dorp tijdelijk een verbod op, om nog verkoopacties te organiseren voor hun clubkas. De verenigingen kunnen door corona geen eetfestijnen houden, en doen nu vaak een truffelverkoop of bloemenverkoop aan de deur. Afhalen en leveren blijft wel mogelijk voor de restaurants en ook voor de essentiële en niet-essentiële handelszaken. Maar nu even niet voor verenigingen.

----------------

De Albrecht Rodenbachstraat in Oostkamp zal vanaf volgende week maandag elf dagen lang onderbroken zijn voor het verkeer. Ter hoogte van het nieuwe bedrijventerrein Rodenbach Zuid wordt een voorsorteerstrook aangelegd.

De werken voor de aanleg van de bewuste strook gaan op maandag 9 november van start en zullen duren tot 20 november. Tijdens de uitvoering ervan zullen de woning en handelszaken in de werfzone enkel bereikbaar zijn van aan de kant van de Brugsestraat in Oostkamp.

--------------

Dirk De fauw, de burgemeester van Brugge, doet een opmerkelijke oproep. Hij vraagt zijn inwoners om zich als vrijwilliger in de zorgsector aan te bieden. Iedereen die wil helpen, kan zich aanmelden via www.vdab.be/helpindezorg en www.helpdehelpers.be. Vanuit de ziekenhuizen komt ook de vraag om zo weinig mogelijk op bezoek te komen.

------------------

Het OCMW van Aalter zet in deze nieuwe lockdown vrijwilligers in om boodschappen te doen voor kwetsbaren of mensen uit de zorg.

De boodschappendienst via www.aalter.be/Aalterhelpt is één van de maatregelen die het OCMW van Aalter nu neemt om de lockdown wat te verzachten. Achteraf wordt er een factuur opgestuurd met het bedrag van de boodschappen. Op die manier moet er geen cash geld uitgewisseld worden.

----------------

Warenhuisketen Lidl wil een winkel bouwen in de Lostraat in Aalter. De bouwaanvraag is ingediend bij de gemeente. Het nieuwe warenhuis zou volledig op palen gebouwd worden. In de plannen zijn onder meer een parking onder de winkel, een grote fietsenstalling, twee laadpalen en zonnepanelen over de volledige dakoppervlakte voorzien. Het filiaal van de Lidl in Aalter zal werkgelegenheid bieden aan een dertigtal medewerkers.

----------------------

De voormalige Sint-Jozefkerk in Eeklo is nu eindelijk omgetoverd tot een kinderopvang. Zeven jaar geleden werden de plannen voor het eerst op tafel gelegd en nu opent de kinderopvang eindelijk zijn deuren. Dat moest eigenlijk al vorige zomer gebeurd zijn, maar administratieve rompslomp, technische problemen en faillissementen van onderaannemers gooiden roet in het eten.

-------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws