Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 5 november 2020

gepost 4 weeks ago, op donderdag, 5 november 2020 door Crew

De PVDA in Aalter vraagt een onderzoek naar sociale dumping, in het dossier van de 81 bouwvakkers die in quarantaine zitten in het voormalig hotel Capitole in Aalter. Pieter De Crem wil de Capitole sluiten, eenmaal de quarantaine van de bouwvakkers voorbij is. 15 van de 81 bouwvakkers blijken nu besmet met corona. Steven De Vuyst van de PVDA zegt dat deze mensen duidelijk het slachtoffer zijn van praktijken in mensenhandel.

----------------------

Huisartsen in het Meetjesland stelden de kwaliteit van de sneltestbus afgelopen week in vraag. Kamerlid Kathleen Depoorter uit Evergem is zelf apotheker, en reageert samen met Elke Sleurs op de commotie. Een dergelijk privé-initiatief kan zegt het Kamerlid, op voorwaarde dat de testen die gebruikt worden voldoende kwalitatief zijn, veilig zijn, en de artsen op het terrein akkoord gaan.

------------------

Zelfstandigenorganisatie Unizo Oost-Vlaanderen is gestart met een gratis telefoonlijn voor ondernemers met mentale problemen. De koepel merkt dat er meer vragen komen die veel verder gaan dan het zakelijke. Iedere burger kan zelf ook ondernemers ondersteunen: De consument kan handelaars steunen door lokaal te winkelen, of take-away te bestellen. Het nummer 0800 20 750 is altijd bereikbaar, niet alleen voor Unizo-leden: "Alle zaakvoerders met problemen in deze periode kunnen bellen.

-----------------

In donkere dagen als deze probeert het gemeentebestuur van Aalter de somberheid te doorbreken met een streep kleur. Het gemeentebestuur liet 270 witte en 283 rode chrysanten planten op begraafplaatsen, aan monumenten, op rotondes en andere plaatsen. Het gaat om een investering van 1.500 euro. In het voorjaar werden ook al 3.500 bloemen geplant om Aalter te laten bloeien.

----------------

De federale coronamaatregelen zijn weer strenger geworden, waardoor marktkramers met niet-essentiële producten niet meer naar de markt mogen komen. Daardoor zijn er minder kramen vandaag op de markt in Eeklo, en is het beter om alles weer te centraliseren in de Boelare. Bij versoepeling is het de bedoeling dat de markt zo snel als mogelijk weer naar de Markt en de ventweg van de N9 in Eeklo verhuist.

------------------------

Tussen maart 2018 en januari 2019 zijn klanten van BricoPlanit in Brugge op dezelfde manier geld afhandig gemaakt door een verkoper. Een tegel-verkoper stelde hen voor om de goederen rechtstreeks bij hem aan te kopen voor een lagere prijs. Voor een kleine extraatje beloofde hij de klanten de tegels ook zelf te komen plaatsen.

De verkoper vroeg telkens een voorschot, maar leverde de tegels uiteindelijk nooit. Volgens de rechtbank betaalde BricoPlanit de slachtoffers intussen terug.

--------------------

Aalter heeft twee ‘troostplekjes’ in gebruik genomen. Vrouwenorganisaties Ferm, Femma en Markant en het gemeentebestuur willen hiermee troost en veerkracht bieden tijdens en, straks, na de zware coronatijden. De eerste troostplek ligt in Raasakker in Aalter-centrum. Het tweede plaatsje is ingericht langs wandelroute C22 ter hoogte van het vliegveld in Ursel.

-----------------

In het centrum van Brugge is gestart met het ophangen van de gloednieuwe verlichtingsarmaturen. Die verschillen totaal met de vroegere stilistische letter ‘b’. Er wordt ook een kerstbos opgebouwd aan het station.

De coronacrisis heeft natuurlijk een enorme impact op de kerstperiode in Brugge. Zo zal er geen kerstmarkt te zien zijn in de binnenstad en moet je voor de schaatspiste ook een jaartje extra geduld hebben. Maar toch wordt zo'n 900.000 euro geïnvesteerd in kerstsfeer.

---------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws