Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 6 november 2020

gepost 4 weeks ago, op vrijdag, 6 november 2020 door Crew

De huisartsenwachtpost in het Meetjesland heeft de handen vol met de afname van corona- tests. Vanaf 16 november gaan de meldpunten in Knesselare en Evergem weer open, waar mensen zonder symptomen zich kunnen laten testen. In het Meetjesland zouden dan vanaf 16 november - 710 tests per dag kunnen afgenomen worden.

-------------------

De gouverneur van Oost-Vlaanderen Carina Van Cauter verbiedt verenigingen maaltijden huis aan huis te bezorgen. Door de huidige lockdown zagen heel wat verenigingen hun mosselsoupers of spaghetti-avonden in het water vallen en zij probeerden daar een mouw aan te passen maar dat mag nu niet meer. Het kan nog wel via traiteurs of andere bedrijven die wel thuis mogen leveren. West-Vlaanderen nam al eerder een dergelijk besluit,

------------------

Morgen, zaterdagnamiddag zullen terug honderden bewuste klanten naar parking Aard aan hotel Orchidee in Aalter op de boerenmarkt hun inkopen doen. De boerenmarkt is een voorbeeld van voeding van de korte keten. Je koopt er rechtstreeks van land naar klant. Ook woensdag 11 november is er markt in Aalter. Houd er bij een bezoek aan de markt wel rekening mee dat het dragen van een mondmasker verplicht is.

--------------

Het Brugse evenementenbedrijf Groep 24, bijna werkloos door de coronacrisis, gooit het over een andere boeg. Ze lanceren deze week de Brugge Koffie, drie smaken gebaseerd op de legendes van de Beer, Serena en Lanchals. Het evenementenbedrijf groep 24 uit Brugge wordt dus een koffiebranderij.

-------------------

Op de lijst van de zwarte verkeerspunten in Vlaanderen staan 296 kruispunten, waarvan er 44 in West-Vlaanderen liggen. Dat aantal moet naar beneden en de komende jaren investeert Vlaanderen elk jaar minstens 30 miljoen euro om die gevaarlijke punten versneld aan te pakken. Sinds 2017 zit het aantal verkeersdoden weer in stijgende lijn.

-----------------------

Een 46-jarige vrouw uit Brugge heeft een effectieve celstraf van 4 jaar gekregen voor parentale ontvoering. De vrouw weigert al jaren om haar zoontje naar z’n vader te laten gaan, kreeg daarvoor al een celstraf, maar vluchtte in 2017 met het toen 10-jarig kind naar de Verenigde Staten. Pas begin september werden vader en zoon herenigd.

--------------------

In Sint-Andries was donderdagmiddag even vrees voor een gaslek. Uiteindelijk bleek het om een indringende mazoutgeur te gaan. De brandweer snelde ter plaatse en stelde inderdaad een indringende geur vast in enkele woningen. Van een gaslek bleek evenwel geen sprake. Onderzoek bracht aan het licht dat iemand een mazoutkachel manueel had bijgevuld, waardoor de buurt een tijdlang naar mazout rook.

---------------

Tijdens de eerste negen maanden van dit jaar waren er maar liefst 8 153 starters in West-Vlaanderen. Dat zijn er amper twee procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat is opvallend in deze coronacrisis. Het ziet er dus naar uit dat de gezondheidscrisis geen effect heeft op de ondernemingszin van West-Vlamingen in 2020. Een deel zal wellicht te maken hebben met het feit dat hier ook starters tussen zitten die net voor de coronacrisis al alle voorbereidingen hadden getroffen.

------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws