Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 9 november 2020

gepost 3 weeks ago, op maandag, 9 november 2020 door Crew

Nooit eerder werd er in het Meetjesland een campagne opgestart waarvoor zoveel instanties de handen in mekaar slaan. De gemeentebesturen, ziekenhuizen, woonzorgcentra, thuisverpleegkundigen, huisartsen, de huisartsenwachtpost, scholen en de CLB’s uit het Meetjesland lanceren samen een open brief, waarin ze elke Meetjeslander oproepen om zich strikt aan de coronamaatregelen te houden.

-------------

De wekelijkse maandagmarkt in Maldegem ziet er vandaag op deze 9de november anders uit. Omdat er minder kramen mogen komen, staan die nu allemaal op het marktplein. Door de verstrenging van de coronamaatregelen werd nationaal beslist dat op wekelijkse markten enkel nog essentiële producten mogen verkocht worden.

Op de markt kom je alleen winkelen of maximum met één andere persoon van hetzelfde huishouden, hou daarbij afstand van elkaar en draag een mondmasker.

---------------

Er komt eindelijk schot in het tweede restauratiedossier van de Sint-Vincentiuskerk, de hoofdkerk van Eeklo. Tien jaar geleden werd het eerste deel van de restauratie uitgevoerd. Nu wordt 2024 en 2025 vastgepind om het tweede deel van de restauratie uit te voeren. Alles samen zouden de werken 2,5 miljoen euro kosten, maar die raming is al enkele jaren oud. De kans is groot dat het dossier dus een pak duurder wordt.

-----------------------------

Vanaf vandaag maandag 9 november start de aannemer met de aanleg van voetpaden in het gedeelte van de Blakstraat tussen de rotonde met de Galgenstraat en de Brugsesteenweg in Eeklo. Er wordt een omleiding voorzien via de Brugsesteenweg en de Abdijstraat in Eeklo.

-------------------

Afgelopen weekend was het erg druk in het Drongengoed in Aalter. Om alles veilig en ‘coronaproof’ te laten verlopen, voert het bestuur enkele wijzigingen door om de vele bezoekers ook de omgeving rond het Drongengoed te laten ontdekken. Om wandelaars te spreiden is het binnengebied tussen Schapersbosstraat, parking Krakeel en de Drongengoedweg enkel toegankelijk voor wandelaars en fietsers. Het bestuur in Aalter vraagt ook om indien mogelijk, de auto thuis te laten en te voet of met de fiets te komen.

------------------

Het is een traditie dat je in november in Aalter de brandweermannen en brandweervrouwen aan de deur krijgt, met de vraag om een kalender te kopen. Door corona mag deur een deur verkoop niet. De brandweer van Aalter zal daarom in elke brievenbus in Aalter een kalender droppen en hopen dat de mensen een vrijwillige bijdrage ------storten. Alle info zal op de kalender staan.

----------------------------

In de Kerkstraat in Eeklo worden de vezakkingen in de rijweg hersteld tussen de Raamstraat en de Teirlinckstraat. En er zijn ook werken aan enkele woningen in de Cocquytstraat daardoor zal de richting in de Vlamingstraat in Eelo gedraaid worden.

----------

Er staan werken gepland aan de nutsvoorzieningen in de Westeindestraat in Maldegem, waardoor het voetpad opgebroken moet worden.

De werken starten in de periode tussen maandag 9 en vrijdag 13 november en zullen dan tien dagen duren.

------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws