Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 3 november 2020

gepost 4 weeks ago, op dinsdag, 3 november 2020 door Crew

De meer dan 80 buitenlandse bouwvakkers die in het vroegere hotel Capitole verblijven in de Stationsstraat in Aalter, moeten daar binnen een paar weken terug buiten. Na een grote controle afgelopen weekend blijken nu 15 mannen besmet met het coronavirus. Wanneer die quarantaine achter de rug is, laat Pieter De Crem de Capitole sluiten op burgemeestersbevel. Een ontwikkelaar heeft onlangs contact opgenomen met de gemeente om het gebouw te slopen, en er een nieuw project te bouwen.

--------------------

In de Brugse politierechtbank verschenen maandagochtend 56 beklaagden voor de rechter die tijdens de eerste lockdown de coronamaatregelen niet naleefden en hun aangeboden minnelijke schikking van 250 euro niet betaalden. De politierechter kreeg heel wat excuses te horen van mensen die vertelden dat ze niet op de hoogte waren van de maatregelen. De rechter gaf er geen gehoor aan en zei dat we in een noodtoestand zitten.

-----------------

Door corona raken veel mensen in vereenzaming. Het Buddyproject van de OCMW’s van Aalter, Maldegem en Wachtebeke gaan samen de vereenzaming te lijf met het buddyproject: Arm in arm, zij aan zij. Corona-proof houden de budy’s contact met elkaar. Lena Deporcq somt op via welke weg er contact is: ***** u Wens je zelf ook mee te werken aan het procject Arm in Arm zij aan zij, neem dan contact op met Lena Deporcq: ***

----------------

Maldegem geeft 800.000 euro bedrijfsbelastingen terug aan de ondernemingen in de gemeente. Groen spreekt van ‘Sinterklaaspolitiek’. Huidig burgemeester Bart Van Hulle (Open Vld) voerde vroeger vanuit de oppositie een jarenlange strijd tegen de bedrijfsbelastingen in Maldegem, die hij altijd onrechtvaardig noemde. Voor de bedrijfsbelastingen van 2014 en 2015 haalde de burgemeester van Maldegem zijn gelijk bij de Raad van State.

------------------

De stad Eeklo gaat het systeem van betalend parkeren in de binnenstad de komende weken behouden, ook al zijn een pak winkels dicht door de nieuwe lockdown. Tijdens de eerste lockdown dit voorjaar besliste Eeklo om het betalend parkeren tijdelijk op te heffen. Op sociale media wordt de vraag gesteld of dat nu opnieuw het geval zal zijn. Maar dat blijkt niet zo. Wat wel nog blijft, is de regel dat de 15 minuten gratis parkeren, automatisch omgezet worden in 30 minuten gratis parkeren.

---------------------

De OCMW’s van Aalter, Maldegem en Wachtebeke gaan samen de vereenzaming te lijf met het buddyproject ‘Arm in arm, zij aan zij’. Daarvoor zoeken ze ook in onze gemeente buddy’s. Dat zijn vrijwilligers die mensen in moeilijkheden helpen om opnieuw hun draai te vinden. Al verloopt dat door de corona maatregelen helemaal anders dat voorheen zegt Lena Deporcq *** u2

-----------------------------

Goed nieuws voor wie in deze lockdown in het Meetjesland veilig uit z’n kot wil. De provinciale domeinen Het Leen in Eeklo en De Boerekreek in Sint-Laureins blijven open. Ook sporten in openlucht kan er nog, volgens de geldende maatregelen. Toiletten zullen beperkt open zijn. Eventuele activiteiten zoals minigolf en fietsverhuur worden gesloten, net als de campings en vakantiewoningen in De Gavers en Puyenbroeck.

----------------------

West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé zit thuis in quarantaine nadat zijn vrouw en ouders besmet raakten met het coronavirus. Het eerste testresultaat van de gouverneur was negatief, al volgt er de komende dagen nog een nieuwe test. Behalve de echtgenote van Decaluwé, raakten ook zijn ouders besmet met het coronavirus. Zijn vader ligt in het ziekenhuis, terwijl zijn moeder thuis haar isolatie uitzit.

---------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws