Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 4 mei 2022

gepost 2 years ago, op woensdag, 4 mei 2022 door Crew

Het aantal starters in de horeca in Gent ligt 20 procent lager dan voor de start van de coronacrisis in 2019. Dat is opvallend omdat de horeca in Vlaanderen elders wel 6 procent meer starters kent. "Er is een gebrek aan geschikte locaties en ook personeel vinden is erg moeilijk", klinkt het bij zelfstandigenkoepel UNIZO."Starters in Gent denken dus twee keer na voor ze beginnen.

—---------------------------

Tot begin oktober kun je niet meer parkeren op de Markt van Eeklo. Gezellig voor evenementen en voor wie op de terrassen wil genieten. De krant HLN maakt een ballans op en vond tien alternatieven om te parkeren in Eeklo en dat op wandelafstand van de Markt.

—-----------------------------------------------------

Het dorp Maria-Aalter maakt zich klaar voor een kermisweekend. Vrijdag 6 mei om 16 uur gaan de kermisattracties open en om 19.30 uur mag de harmonie van Lotenhulle door het dorp stappen. Om 21.30 uur speelt The Craft op het kermisplein. Zaterdag is er vanaf 17 uur een avondmarkt in Maria-Aalter.

—-------------------------------

Sint-Laureins neemt deel aan de actie ‘Maai mei niet’ en laat op verschillende plaatsen het gras groeien. Door niet te maaien kunnen verschillenden planten tot bloei komen waardoor het aanbod van stuifmeel en nectar in het voorjaar groter wordt voor bijen en andere insecten.

—-----------------------------------

Nu verschillende zwembaden dicht moeten in het Meetjesland, maakt de Vlaamse Zwemfederatie zich grote zorgen. Door corona hebben de kinderen al heel wat zwemlessen gemist.In Eeklo moet het zwembad een tijdlang dicht door restauratiewerken aan de bodem van de kuipen. Aan het zwembad van Maldegem is betonrot vastgesteld en zijn de leidingen aan vervanging toe.

—---------------------------------------

Voor de groepsaankoop elektriciteit van de provincie Oost-Vlaanderen hebben zich dit jaar slechts 6.000 klanten ingeschreven. 60.000 potentiële klanten schreven zich in voor een offerte bij Mega. Dat weet De Gentenaar. Bij de vorige editie gingen ruwweg de helft van de klanten uiteindelijk over tot een groepsaankoop.

—-------------------------------------

De Milieuboot meert op zondag 8 mei aan in Aalter. Iedereen mag dan meevaren. De Milieuboot vaart van 5 tot 13 mei op het Kanaal Gent-Oostende, tussen Aalter en Beernem. Onder begeleiding van de lesgevers hoor je het verhaal van het Kanaal Gent-Oostende, een van de oudste kanalen in Vlaanderen. Inschrijven op www.milieuboot.be

—--------------------------------

De Celiebrug op de grens van Maldegem en Sint-Laureins moet weer even dicht voor de laatste afwerkingen van 6 tot 18 mei. De Celiebrug was al maanden dicht voor herstellingswerken. Door het slechte weer konden in februari de retouches aan het schilderwerk niet uitgevoerd worden. Het verkeer moet plaatselijk omrijden.

—------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws