Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 5 mei 2022

gepost 2 years ago, op donderdag, 5 mei 2022 door Crew

Nog voor de zomer moeten de werken aan het station Gent-Sint-Pieters opnieuw starten. De aannemer kreeg géén vergunning om grondwater op te pompen en te lozen in Overmeers. Er komt nu een lange pijpleiding naar de Leie. Hiervoor kende de Vlaamse overheid wel een vergunning toe.

—-----------------------------------------

Het voormalige Mintus-buurtcentrum Van Volden aan het Dumeryplein in het hart van Brugge wordt een ontmoetingsplek voor Oekraïense vluchtelingen die in de stad verblijven. Voor de ontmoetingsplek doen de stad Brugge en het OCMW onder andere een beroep op VDAB en het Agentschap Integratie en Inburgering.

—----------------------------------

De gemeente Aalter hield een initiatie hockey voor kinderen, en dat viel in de smaak. Maar liefst 130 jongens en meisjes schreven zich in. Red Panther Alix Gerniers kwam mee spelen. Ook de Aalterse broers Charles en Loïc Vandeweghe, die in 2008 nog met de mannenhockeyploeg naar de Olympische Spelen gingen, stonden aan de zijlijn te supporteren.

—---------------------------------------------.

Damme zegt niet bij voorbaat neen tegen een fusie met omliggende steden of gemeenten, dat bevestigt burgemeester Joachim Coens (CD&V). “De fusienota uit 2017 - toen er een verzoek kwam van de gemeente Maldegem om te fuseren - wordt geactualiseerd en aangevuld met nieuwe opties. Vooral het provincie-overschrijdende bleek een groot struikelblok. Nu komen de fusieperikelen in Damme weer aan het oppervlak.

—--------------------------------------

Trouwers kunnen in Eeklo binnenkort ook in de buitenlucht trouwen. Dat kan op het groenpleintje tussen De Herbakker en de bib, of op het Canadapleintje. Door de renovatie van het stadhuis moet er vanaf de zomer tijdelijk getrouwd worden in het Jeneverhuis en de stad Eeklo reikt nu ook voor twee buitenlocaties voor de trouwplechtigheid.

—------------------------------

Op maandag 9 mei starten ingrijpende herstellingswerken aan de Brugstraat en de Venecolaan in Aalter. Er wordt een omleiding ingesteld via de brug over het kanaal en industriezone Woestijne die uitzonderlijk doorgang zal geven naar de Middelweg.

—-------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws