Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 6 mei 2022

gepost 2 years ago, op vrijdag, 6 mei 2022 door Crew

De stad Gent moet op zoek naar tientallen miljoenen euro's om de indexering van de lonen en de hogere energieprijzen de baas te kunnen. "Ook de impact van de inflatie is de voorbije 40 jaren nooit zo groot geweest. Alle pistes liggen op tafel maar aan het onderwijs, de kinderopvang en de woonzorgcentra raken we niet", zegt schepen Rudy Coddens (Vooruit).

—------------------------------------.

Een 72 jarige man uit Kaprijke heeft opnieuw een boete in de bus gekregen, uit een gemeente waar hij nooit was. De man uit Kaprijke kreeg al vier keer een snelheidsboete in de bus van de politie van Namen. Ook al was hij daar nooit. Iemand heeft zijn nummerplaat nagemaakt. Nu kreeg hij een boete uit Oostende in de bus.

—-----------------------------------------

Aalter maakt van mei de Jobmaand, en wil helpen om de 300 openstaande vacatures in Aalterse bedrijven in te vullen. In ArtA’A werd een jobbeurs gehouden, waarin een dertigtal bedrijven samen zowat 300 personeelsleden zochten. Schepen van Lokale Economie Herlinde Trenson zei in de krant HLN dat het als gemeente belangrijk is om sollicitanten en bedrijven met elkaar in contact te brengen.

—------------------------

De leerlingen van College ten Doorn in Eeklo, die elke dag in de weer zijn in de serres, verkopen hun planten nu ook via een nieuwe webshop. Groenten zijn er nog niet, maar er zijn wel al perkplanten en balkonplanten te koop. Dit jaar is het assortiment online te koop via www.collegetendoorn.be.

—----------------------------------------

Een 47-jarige Bruggeling riskeert 2 jaar cel voor de verkoop van heroïne en verboden wapenbezit. De man zette vanuit z’n sociale woning een handeltje op, terwijl hij door vorige veroordelingen onder elektronisch toezicht stond.

—----------------------------------------

West-Vlaanderen wil verder inzetten op het STOP-principe om de mobiliteit in de provincie te verbeteren. Dat heeft gouverneur Carl Decaluwé gezegd in zijn jaarlijkse rede. Bij het STOP-principe gaat de prioriteit eerst naar ‘stappen’, dan naar ‘trappen’ en vervolgens naar openbaar vervoer. Personenwagens komen dan pas op de laatste plaats.

—-------------------------------------

Een groep vrijwilligers uit Aalter is naar Sint-Lievens-Houtem getrokken om er een cheque van bijna 12 duizend euro te overhandigen aan het Kinderkankerfonds van UZ Gent. Katty Stommelinck uit Aalter en haar vriend Erwin Moreels uit Sint-Lievens-Houtem bundelden vorig jaar samen met een pak vrijwilligers de krachten voor het goede doel.

—----------------------------------

Kristof Hebbrecht is herverkozen als voorzitter van N-VA Eeklo, en zal de partij naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024 leiden. Het voltallige bestuur werd trouwens herbevestigd.

—-----------------------------

Inwoners van Maldegem kunnen voortaan hun mening geven over toekomstplannen en projecten in de gemeente. Via het nieuwe platform mijn.maldegem.be kun je over verschillende toekomstprojecten je mening geven en dat kan tot en met vrijdag 20 mei.

—--------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws