Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 9 mei 2022

gepost 2 years ago, op zondag, 8 mei 2022 door Crew

Het Meetjesland heeft een nieuw dagcentrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie. Jongeren tussen 12 en 18 jaar oud die het even moeilijk hebben, kunnen voortaan terecht in Timanti. Daarvoor werd een nieuw paviljoen gebouwd op de site van streekziekenhuis AZ Alma in Eeklo.

—---------------------------

De kasteelhoeve van het historische Kasteel van Poeke in Aalter heeft een nieuwe stalling en ontmoetingsruimte. De gemeente en Toerisme Vlaanderen investeerden samen maar liefst een miljoen euro in de nieuwbouw. Het moet een bezoek aan het kasteeldomein van Poeke nog educatiever en aangenamer maken.

—----------------------------------------

Maldegem gaat op zoek naar een zelfstandig uitbater voor de cafetaria van het Sint-Annazwembad. De gemeente wil afstappen van het inzetten van eigen personeel. Er werd de voorbije jaren geïnvesteerd in de renovatie van de cafetaria en de uitbreiding van het buitenterras, waardoor de cafetaria een stuk aantrekkelijker is geworden.

—--------------------------------

Voor de 41ste editie van ENGIE Dwars door Brugge haalden de organisatoren zondag enkele vernieuwingen boven. Zo werd er niet langer gestart in de namiddag en voor het eerst zat ook het Minnewaterpark in het parcours. De opvallendste deelnemer was zonder twijfel burgemeester Dirk De fauw die de voorbije maanden intenstief trainde met het oog op de 15 kilometer.

—-----------------------------------

De organisatoren van hét bloemenfestival in het Citadelpark zijn tevreden. Ze hadden gehoopt op 70.000 bezoekers, en het zijn er 5.000 meer geworden. De allerlaatste dag bleek de drukste van allemaal. De financiële put die de vorige editie heeft achtergelaten, is nog niet gedicht, maar er kan wel weer naar de toekomst gekeken worden.

—-------------------------------

Aalter plant een nieuw ontmoetingscentrum voor de deelgemeente Ursel. Er wordt 2,6 miljoen euro aan de kant gelegd. Aalter investeert al vijf miljoen euro voor het nieuwe multifunctioneel centrum in Knesselare.

—------------------------------------------

Negen leerlingen van het College ten Doorn in Eeklo hebben gescoord op het provinciaal scholenkampioenschap atletiek. Onder andere het lopen, verspringen, hoogspringen en kogelstoten viel in de prijzen.

—-------------------------------------

De Eeklostraat in Lembeke (Kaprijke) krijgt een nieuw fietspad. De aannemer start er met de heraanleg. Het blijft even breed, maar wordt nu in beton aangelegd. De werken in de Eeklostraat in Lembeke zullen vijf maanden duren.

—-----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws