Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 11 mei 2022

gepost 2 years ago, op woensdag, 11 mei 2022 door Crew

In het kader van de campagne ‘Afleiding achter het stuur’ heeft Politiezone Meetjesland extra controles gedaan. De politie trok vier rijbewijzen in. Overtreders komen niet langer weg met een boete van 174 euro.

—----------------------------------------------

Evita Willaert, de nieuwe Groen-schepen in Gent, heeft haar roots in Aalter. Evita Willaert (40) wordt in Gent de nieuwe onderwijsschepen, nadat Elke Decruynaere daar ontslag nam. Ze zetelde tot nu in het federaal parlement.

—-----------------------------

Twee leerlingen van College ten Doorn in Eeklo zijn in de prijzen gevallen op de Solar Olympics. De Solar Olympics is een wedstrijd waarin teams een gadget bouwen dat werkt op zonne-energie. Nicholas Stanescu en Thijs Baetselier uit het vierde jaar Wiskunde Wetenschappen van College ten Doorn wonnen de Pitch prijs. De twee studenten hebben een rugzak gebouwd voor slechtziende en blinde mensen.

—-----------------------------------------

De Kunstacademie van Eeklo zet op zaterdag 14 mei de deuren van alle vestigingsplaatsen open. Zaterdag kan je alle opleidingen ontdekken, en een kijkje nemen in de ateliers en de klassen. De leerlingen zijn aan het werk, en geven tekst en uitleg. Info: www.kunstacademie-eeklo.be.

—--------------------------------------

De gemeente Aalter wil een nieuw fietspad aanleggen in de Moerstraat in deelgemeente Bellem. Het fietspad van de Moerstraat zorgt al jaren voor problemen. De wortels van de bomen duwen het asfalt er omhoog, en zo ontstaan gevaarlijke situaties. Afgelopen weekend kwam een fietser nog zwaar ten val.

—------------------------------------

De acht kerken in Aalter kosten de gemeente dit jaar 442.000 euro. Daarnaast zijn er ook 288.000 euro aan investeringen aan de kerkgebouwen. Groen vindt dat te veel geld voor kerkgebouwen die volgens hen te veel weinig gebruikt worden.

—----------------------------------------------

Maldegem organiseert op zaterdag 21 mei een tweedehandsbeurs voor baby- en kinderspullen. Het Huis van Kind organiseert de beurs die dag van 10 tot 16 uur op de site aan de kunstacademie, in de Mevrouw Courtmanslaan 92. Wie zelf spullen wil verkopen, moet op voorhand inschrijven via www.maldegem.be/babybeurs.

—-----------------------------------------

Na 600 jaar verlaten de laatste ‘Arme Claren’ Gent: De zusters verhuizen naar Lokeren, waar ze aansluiten bij de kloostergemeenschap van de zusters van de Heilige Engelen. Daarmee komt na 600 jaar een einde aan ‘hun biddende aanwezigheid in de stad Gent. —---------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws