Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 12 mei 2022

gepost 2 years ago, op woensdag, 11 mei 2022 door Crew

De nieuwe bruggen over het Leopold- en Schipdonkkanaal in Moerkerke komen er een jaar vroeger dan verwacht. De reden is opvallend te noemen. Het dossier komt in een stroomversnelling op vraag van de NAVO. De spanningen in Oekraïne en Rusland hebben daar veel mee te maken en zijn dus te voelen tot in het landelijke Damme.

—---------------------------

Tachtigplussers uit Gent die een vierde coronavaccin wensen kunnen vanaf 31 mei terecht in het vaccinatiecentrum Flanders Expo. Dat bevestigt Rudy Coddens, schepen van Gezondheid. Bewoners van woonzorgcentra zullen hun prik ter plaatse krijgen.

—-----------------------------------------

De doortocht van de ‘1.000 kilometer tegen kanker’, op zondag 29 mei, moet in Aalter een waar volksfeest worden. De Ketnetband en drie Aalterse fanfares zorgen er voor de ambiance. Er wordt ook nog altijd gezocht naar vrijwilligers om de dag in goede banen te helpen leiden. Je kan je opgeven via www.de1000km.be/vrijwilligers.

—---------------------------------------

Het nieuwe gemeentebestuur van Maldegem zoekt naar een geschikte locatie voor de nieuwe ontmoetingszaal van Kleit. Maar de gemeente botst op stedenbouwkundige problemen. “Elk dorp heeft echter recht op een eigen zaal. Het gemeentebestuur van Maldegem is op zoek naar een oplossing.

—-----------------------------

Zondag 15 mei is het de ‘Dag van de Zorg’ en dan kan je in Eeklo ook achter de schermen van het Rode Kruisopvangcentrum een kijkje nemen. Het opvangcentrum van het Rode Kruis in Eeklo biedt onderdak aan 116 mensen. Dat zijn zowel alleenstaanden, families als niet-begeleide minderjarigen.

—-------------------------------------

Eeklo viert op zaterdag 14 mei de Internationale Dag van de Fairtrade. De fairtrade producten kan je aankopen in de Oxfam-Wereldwinkel van Eeklo in de Garenstraat. Bezoekers kunnen in de winkel genieten van proevertjes en op 14 mei maak je ook kans om 500 euro aan voedingsproducten te winnen.

—--------------------------------

Er komt - waarschijnlijk in september - een nieuwe winkel in de Smedenstraat in Brugge bij. In het pand van Parfumerie Liberty’s opent een winkel vol LEGO-speelgoed. De verbouwingswerken aan het pand zijn momenteel al volop aan de gang.

—--------------------------------------

In het Universitair Ziekenhuis in Gent is een nieuw muntstuk van 2 euro voorgesteld dat speciaal voor de zorgsector is ontworpen om hen te bedanken voor de inzet tijdens de coronacrisis. De zorg verdient deze munt ter waardering voor alles wat ze hebben gedaan", klinkt het bij minister van Financiën Vincent Van Peteghem.

—----------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws