Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 13 mei 2022

gepost 2 years ago, op vrijdag, 13 mei 2022 door Crew

Nog voor de zomer wil Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters testen hoe de snelheid op de Gentse autosnelwegen verlaagd kan worden. Actiegroepen vragen al langer om die naar 90 kilometer per uur te brengen. Concreet gaat het om het viaduct in Gentbrugge (E17), de zone op de E40 tussen het complex van Sint-Denijs-Westrem en Merelbeke en op de R4 de zone tussen Oostakker en het complex Merelbeke.

—-----------------------------------

Een 72-jarige man uit Kaprijke is zijn onterechte boetes beu, en vraagt een nieuwe nummerplaat aan voor zijn wagen. Een Waalse chauffeur rijdt al maanden rond met dezelfde nummerplaat als de Kaprijkenaar, en daardoor heeft hij nu al zes snelheidsboetes in de bus die niet van hem zijn.

—------------------------------------

Na twee jaar onderbreking organiseert Mark Van Hamme deze zaterdag opnieuw zijn wieler- en voetbalbeurs in Eeklo. Er komen meer dan zestig standhouders uit België, Nederland en Frankrijk. De beurs vindt plaats in het Sportpark, Burgemeester Pussemierstraat 157 in Eeklo.

—---------------------------------------------

De doortocht van de Bellemstraat in Aalter wordt ter hoogte van de spoorwegtunnel maandenlang afgesloten. Naast de spoorwegbrug komt nu ook een betonnen fietsbrug. Fietsers die op de fiets-o-strade rijden zullen binnenkort dus gewoon over de Bellemstraat kunnen rijden, zonder in conflict te komen met ander verkeer dat uit de tunnel komt.

—-------------------------------------------

Een 29-jarige man uit Maldegem verscheen voor de correctionele rechtbank voor het bezit en verkoop van 30 gram cocaine. Door een eerdere veroordeling hangt hem nu een effectieve gevangenisstraf boven het hoofd. De Maldegemnaar had voordien al een voorwaardelijke gevangenisstraf van achttien maanden opgelopen voor het bezit van een kilo speed.

—----------------------------------------

De problemen met de badkuip van het nieuwe zwembad in Eeklo geraken maar niet opgelost. Al een jaar zijn er scheurtjes en komen de tegels op de vloer los. Dit voorjaar zou alles hersteld worden, maar dat wordt opnieuw met maanden opgeschoven. Een juridisch geschil met de hoofdaannemer bemoeilijkt de zaak voor het zwembad in Eeklo.

—------------------------------------

Zaterdag organiseert de vzw België-Canada haar vierde adoptieplechtigheid op de Canadese begraafplaats van Adegem. Individuele adoptiepeters en adoptiemeters, families, scholen en verenigingen kunnen een graf van een gesneuvelde militair adopteren. Zo houden ze de herinnering aan de gesneuvelden uit de Tweede Wereldoorlog levendig.

—------------------------------------

Club Brugge zit dankzij de overwinning tegen Union in de beste uitgangspositie om kampioen te spelen. In het gunstigste scenario is blauw-zwart zondagmiddag even na 15 uur zeker van de titel. Bij de politie van Brugge bereiden ze zich dan ook voor op een eventueel spontaan supportersfeest aan De Platse in Sint-Andries.

—----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws