Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 16 mei 2022

gepost 2 years ago, op zondag, 15 mei 2022 door Crew

Politiezone Meetjesland Centrum hield in het kader van de opleiding verkeerspolitie een actie. Het inde daarbij ruim 6000 euro. Zo beschikten drie bestuurders niet over de vereiste vervoersvergunning. Verder werden er ook nog 10 andere PV’s uitgeschreven, onder meer voor gebruik van de gsm achter het stuur, drugs in het verkeer en inbreuken tegen de ladingzekering.

—------------------------------------

Verkennend bodemonderzoek van OVAM op het militair domein in Ryckeveldebos in Sint-Kruis Brugge vindt duidelijke aanwijzingen van ernstige PFAS-vervuiling. Het onderzoek kwam er na het PFOS-schandaal rond het chemisch bedrijf 3M in Zwijndrecht. Toen vroeg de Vlaamse overheid aan de gemeenten om mogelijk verontreinigde plaatsen op hun grondgebied door te geven.

—------------------------------------

Aalter bouwt voorlopig de infrastructuur voor skaters uit in Aalter-centrum en Ursel, en niet in de andere deelgemeenten. Het gemeentebestuur werkt stap voor stap en bouwt Aalter zo steeds meer uit tot een kindvriendelijke gemeente.

—---------------------------------------------

3.100 lopers baanden zich op zondagochtend een weg van het Sint-Amandsplein, door de stad Gent en over de fly-over naar het Sint-Pietersplein. Het hoge aantal lopers is het beste cijfer sinds voor de coronacrisis

—----------------------------------

Er komt voorlopig geen wekelijkse markt in Bellem. De gemeente Aalter heeft de aanvraag geweigerd. Aalter heeft een wekelijkse woensdagmarkt en op zaterdagnamiddag ook een Boerenmarkt. “Het kan niet de bedoeling zijn om elke dag in een andere deelgemeente een markt te houden”, zegt schepen Dirk De Smul in de krant HLN.

—---------------------------------------

Frederik Verstraeten is sinds begin mei de nieuwe wijkinspecteur van de wijk ‘Aalter Centrum’. De taak van de wijkinspecteur bestaat erin om te waken over de leefbaarheid van de buurt. Hij werkt hiervoor samen met de buurtbewoners en relevante verenigingen.

—-------------------------------------

Vanaf maandag 16 mei wordt gewerkt in de Tieltsesteenweg in Eeklo. Er zal een week verkeershinder zijn. De werken situeren zich in de strook tussen de Nijverheidskaai en de Korte Moeie. Verkeer komende van Eeklo richting Aalter moet omrijden.

—------------------------------------

De komende zes maanden kunnen leerlingen van het College ten Doorn in Eeklo hun urine laten recycleren. Het gaat om een proefproject van UGent. Een bezoek aan het toilet is niet anders dan een ander toilet”, klinkt het op College ten Doorn. Maar het maakt een groot verschil voor het milieu, de landbouw en de algemene biodiversiteit in rivieren en oceanen.

—-----------------------------------------------------

De sfeer was zondag uitgelaten in de buurt van het Jan Breydelstadion en De Platse. Duizenden fans genoten onder een stralende zon van een pintje en de zenuwslopende match in en tegen Antwerp. Nu is het vooral uitkijken naar de grote Club-viering op 23 mei in de binnenstad van Brugge.

—-----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws