Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 17 mei 2022

gepost 2 years ago, op maandag, 16 mei 2022 door Crew

Op 2 maanden tijd heeft de politie liefst 547 chauffeurs betrapt die in de weer waren met hun gsm. Sinds 3 maart is het verplicht een gsm in een houder te zetten, sinds 9 mei trekt het parket van Oost-Vlaanderen rijbewijzen in van chauffeurs die toch nog gsm’en.

—--------------------------------

Het vaccinatiecentrum De Warande in Aalter opent eind deze maand al weer de deuren, voor de extra vaccinatie van de 80-plussers. Het vaccinatiecentrum in Aalter werd enkele weken geleden in ‘waakstand’ gezet. Vanaf maandag 30 mei starten ze in Aalter met het vaccineren van 80-plussers.

—-------------------------------

Eeklo test nieuwe hondenpoepzuilen uit, op verschillende locaties in de stad. De hondenpoepzuil is een kokervormige buis met een deksel bovenaan. Daarin mogen enkel poepzakjes van honden gedeponeerd worden. Door de hondenpoepzuilen te plaatsen wordt het nog eens zichtbaar dat je hondenpoep altijd moet opruimen. Wie dat niet doet, riskeert trouwens een gas-boete.

—----------------------------

Het gaat plots hard voor de Heilig Bloedprocessie, op donderdag 26 mei in Brugge. Alle tickets voor zitplaatsen zijn al de deur uit en ook het nodige aantal figuranten is bereikt. De jongste editie van de Heilig Bloedprocessie dateert al van mei 2019. De organisatie doet er alles aan om Brugge zijn ‘schoonste dag’ op 26 mei te laten beleven.

—--------------------------------

De Brugstraat in Aalter is opnieuw open, maar voorlopig enkel voor plaatselijk verkeer. De werken zouden sneller klaar zijn.

Vorige week werd een deel van de Brugstraat en de Venecolaan in Aalter afgesloten voor alle verkeer, om het wegdek daar te vernieuwen.

—-----------------------------------

Eeklo laat de regenboogvlag wapperen. Een symbool voor de ‘Dag tegen Holebifobie’. De stad wil een versnelling hoger schakelen om de aanvaarding van elke geaardheid te stimuleren.

—----------------------------------

De Zelzatetunnel en Debbautstunnel op de E34 in Zelzate moeten binnenkort verlicht en verlucht worden door energie die opgewekt wordt door een nieuwe windmolen en 5.000 vierkante meter zonnepanelen. En dat is nodig want de tunnels verbruiken evenveel energie als 850 gezinnen.

—-------------------------------

De gymnasten van Altis Eeklo zijn dik in de prijzen gevallen op de Maia International Acro Cup in Portugal. Vijf teams en twee coaches van Altis Eeklo hebben er gescoord. De atleten werden gevierd in het Sportpark van Eeklo.

—-----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws