Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 18 mei 2022

gepost 2 years ago, op woensdag, 18 mei 2022 door Crew

In Gent blijft het tot 25 mei verboden om te zwemmen in de Blaarmeersen ondanks de zomertemperaturen. "De watertemperaturen zijn nog gevaarlijk laag volgens de uitbater", stelt burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD).

—------------------------

De fietspaden in de Brugstraat in Aalter blijven in slechte staat achter, ook al is de rijweg er nu volledig vernieuwd. Woensdagavond of ten laatste donderdagochtend moeten de Brugstraat en de Venecolaan in Aalter weer open voor het verkeer. De voorbije tien dagen werd het wegdek op de toegangsweg naar het industriepark vernieuwd.

—------------------------------

Een Warenhuisketen start een thuisleverservice voor iedereen die in Eeklo woont en werkt. Naast Eeklo worden nog 49 andere gemeenten aan de lijst thuisleveringen toegevoegd.

—------------------------

Eeklo wil geen openbare ruimte inrichten waar mensen op gezellige zomerdagen samen kunnen barbecueën. Jonas Deilgat (Groen) legt het idee op tafel. Burgemeester Luc Vandevelde (SMS) is geen fan. “Zoiets kan de sociale cohesie zeker versterken, maar het veroorzaakt ook veel problemen zegt de burgemeester.

—-------------------------

De NMBS zal een opruimactie doen in de fietsrekken aan het station van Eeklo. In de fietsrekken staan fietswrakken of fietsen die al een lange tijd onaangeroerd blijven. Die nemen de plaats in van fietsen van pendelaars, die hun tweewieler soms niet kwijt geraken. Daarom zullen de oude fietsen woensdag weggehaald worden.

—----------------------------

Tijdens de Gentse Feesten lanceren de pleinorganisatoren van de Vlasmarkt en Sint-Jacobs samen met de stad een hulp- en meldpunt voor ongewenst gedrag en overlast. Naast de Sint-Jacobskerk zal een houten chalet staan, bemand door sfeerbeheerders. Daar kunnen Feestengangers terecht met al hun vragen of problemen.

—-----------------------

Sint-Laureins lanceert de app ‘My Local Job’ waarop werkzoekenden en werkgevers mekaar kunnen vinden. Na onder andere Eeklo en Aalter, stapt nu Sint-Laureins in het project. “De meer dan 400 gevestigde ondernemers in de gemeente bieden een ruime waaier van werkgelegenheid aan, en dit in verschillende sectoren.

—---------------------------

Molenaar Erik Caeckaer is al veertig jaar verknocht aan de Westermolen in Lembeke (Kaprijke). Een pareltje, want de molen werd precies vijf jaar geleden grondig gerestaureerd. “Zaterdag wordt de Westermolen in Lembeke gevierd.

—--------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws