Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 19 mei 2022

gepost 2 years ago, op donderdag, 19 mei 2022 door Crew

Nu De Crem het met een schepen minder wil doen, beslist N-VA Aalter om in 2024 sowieso met een zelfstandige lijst naar de kiezer te trekken. Na het ontslag van schepen Luc De Meyer (N-VA) wil Pieter De Crem geen nieuwe N-VA’er in het schepencollege. Aalter doet verder met zeven in plaats van acht schepenen. Dat Luc De Meyer in de loop van de legislatuur gewisseld zou worden, is altijd zo gezegd.

—------------------------------------

Wie er driehonderd euro extra voor over heeft, kan het burgerlijk huwelijk in Eeklo nu ook voltrekken op het Canadapleintje en in de tuin van de bib. De buitenlocaties worden dan mooi aangekleed. Wie dat niet wil betalen, kan ook gewoon binnen trouwen in Eeklo.

—-----------------------------------

Maldegem organiseert binnenkort twee ontmoetingsmarkten voor het dossier van de verbouwing van de ontmoetingscentra in Donk en Middelburg. De ontmoetingscentra De Poermolen in Donk en de Kanunnik Andrieszaal in Middelburg worden gerenoveerd zodat ze voldoen aan de huidige noden.

—----------------------------------

Wie wil zich in de nabije toekomst inzetten om Fair Trade in Damme verder onder de aandacht te brengen? De FairTrade-werkgroep die waakt over het behoud van het label, zoekt namelijk nieuwe vrijwilligers. Meer info over de FairTrade-werkgroep kan je verkrijgen via de Oxfam Wereldwinkel, Stationsstraat 24 in Sijsele.

—------------------------------------

Het noodhuis voor Oekraïense vluchtelingen, dat de stad Eeklo in het leegstaande klooster van het College ten Doorn wou inrichten, komt er niet. Het blijkt niet haalbaar, maar vooral: er lopen ook geen aanvragen meer binnen om nieuwe vluchtelingen op te vangen. —--------------------------------

Aalter krijgt binnenkort een eerste regenboogzebrapad. Een symbolische steun voor de holebi’s in de gemeente. Burgemeester Pieter De Crem (CD&V) kondigde de komst van het kleurrijke zebrapad aan in het kader van de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie. Het zebrapad aan de Boomgaard zal in de kleuren van de regenboog geschilderd worden.

—----------------------------------------

Het Herbakkersfestival in Eeklo keert na twee coronajaren eindelijk terug. Met Flip Kowlier, Yevgueni en Sioen komen bekende Belgische bands langs. En wanneer het leven nu voelbaar duurder wordt, maakt het Herbakkersfestival er een erezaak van om een gratis festival te blijven.

—---------------------------------------

Anderhalf jaar nadat de socialisten ook de naam ‘Vooruit’ hebben heeft het Gentse kunstencentrum een nieuwe naam. Ze heten voortaan VIERNULVIER. De nieuwe naam is er enkel voor de werking. Het gebouw in Gent blijft de Vooruit heten.

—-----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws