Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 20 mei 2022

gepost 2 years ago, op vrijdag, 20 mei 2022 door Crew

Het wapenschild van het dorp Bellem is spoorloos verdwenen.nBellem was tot aan de fusie van 1976 met Aalter een zelfstandige gemeente en heeft nog altijd een eigen wapenschild. Het schild stond nog altijd trots te blinken op een betonnen monument op het graspleintje op het dorpsplein. Maar dat is nu spoorloos verdwenen.

—----------------------------------

Maldegem kiest voor een leuke en sportieve zomer en gaat achteraan het Sint-Annapark een eigen sportstrand aanleggen. Van 1 juli tot aan Maldegem Kermis eind september moet dat voor een echt vakantiegevoel zorgen. Het sportstrand wordt het alternatief voor het afgevoerde openluchtzwembad.

—--------------------------

Dagelijks belandt er nog steeds veel afval niet in de vuilnisbak. Daarom laat het stadsbestuur tijdelijke vaste camera’s plaatsen op risicoplekken voor sluikstorten en zwerfvuil. Het gaat om verplaatsbare camera’s van IVM Milieubeheer die enerzijds potentiële daders moeten afschrikken en anderzijds bewijsmateriaal moet verzamelen.

—-------------------------------

Vanaf maandag 23 mei starten nieuwe werken in de Tieltsesteenweg in Eeklo. De zone met verkeershinder schuift op. Voor het verkeer richting Aalter en Adegem wordt opnieuw een omleiding voorzien. Het verkeer richting Aalter en Adegem komende vanuit het centrum van Eeklo zal omgeleid worden.

—-----------------------------

In de Gentse haven heeft energiebedrijf Belgian Eco Energy een nieuwe warmtecentrale geopend op de site van een voormalige kolenterminal. De hub zet houtafval om in stoom, warmte en stroom die het aflevert aan lokale bedrijven. Door de aanwezigheid van de nieuwe warmtecentrale plannen andere bedrijven investeringen in de Gentse haven.

—-----------------------------

De transmigrant die 250.000 euro won met een kraslotje heeft eindelijk zijn geld gekregen. Omdat de man illegaal in ons land verbleef, was een rekening openen niet mogelijk. En dus kon de Nationale Loterij hem niet uitbetalen. Maar dat lukte uiteindelijk tóch en dus is de 29-jarige Algerijn nu plots een pak rijker.

—----------------------

De politiezone Assenede-Evergem heeft vier VR-brillen gekocht en ontleend aan scholen uit hun politiezone. Daar gaan de leerlingen tijdens de verkeersles mee aan de slag en leren ze met de VR-bril moeilijke verkeerssituaties met de fiets inschatten.

—-------------------------------

Aalter wil op pinksterzondag 5 juni de grootste trouwreceptie ooit organiseren. Alle koppels die in coronatijd in het huwelijksbootje zijn gestapt, krijgen een uitnodiging. Alles samen worden 142 echtparen uitgenodigd op de trouwreceptie in het nieuwe Kunstencentrum ArtA’A.

—----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws