Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 23 mei 2022

gepost 2 years ago, op maandag, 23 mei 2022 door Crew

Het Rode Kruis wil snel in overleg met het gemeentebestuur van Sint-Laureins omtrent de opening van een asielcentrum voor 240 vluchtelingen in het Godshuis. Veel Sentenaren denken dat het er niet zal komen. De gemeente kreeg echter via mail uitleg om overleg te plegen met het Rode Kruis tot het openen van een asielcentrum in het Godshuis.

—---------------------------------------

Het bouwbedrijf Vandenbussche uit Aalter behoudt ook dit jaar het label van ‘Best Managed Company’. Om het label te halen is er nood aan een heldere langetermijnstrategie, uitgebreide capaciteiten, een sterk engagement en solide financiële resultaten.

—--------------------------------

De langverwachte restauratie van de Sint-Vincentiuskerk in hartje van Eeklo kan binnenkort van start gaan. Er zal gewerkt worden tot in 2026 en dat zal vijf miljoen euro kosten. In het weekend kunnen de erediensten blijven doorgaan, maar op weekdagen niet. De stad en de kerkfabriek zal er een open gebouw van maken, niet alleen voor erediensten, maar ook voor cultuur.

—------------------------------------

De werken in de Pontweg in Aalter hebben een tijdlang stil gelegen. Maar die schade wordt ingehaald. Zowat het hele jaar zal er gewerkt worden in de Pontweg in Aalter. Dat is een zijwijk van de Brugstraat. Heel de rijweg moet er uit en er komt ook een nieuw gescheiden rioleringsstelsel onder de grond.

—-------------------------------------------

Er zijn sporen van de vervuilende stof PFAS gevonden op het terrein van de brandweerkazerne in de Gentsesteenweg in Eeklo. De stad heeft alle omwonenden binnen een straal van 500 meter geïnformeerd over de voorzorgsmaatregelen die zij momenteel best nemen. Er wordt gevraagd om geen putwater te drinken of groenten niet met putwater te besproeien.

—---------------------------------------

Liefhebbers van mobilehomes kunnen terug gebruik maken van de camperparking aan de jachthaven in Eeklo. Bezoekers kunnen gratis gebruik maken van deze parkeerplaatsen en een dagje Eeklo beleven. Dagjestoeristen kunnen ook de vernieuwde toeristische brochure downloaden via visit.eeklo.be.

—--------------------------------------

Inwoners van Aalter mogen eind deze maand een nieuw stratenplan van de fusiegemeente in de bus verwachten. Ook in deze digitale tijden, blijft Aalter kiezen voor de bedeling van een stratenplan. Dat komt overal in de week van 30 mei in de brievenbus. “Het plan biedt een overzicht van alle Aalterse wegen, pleinen en voorzieningen.

—-----------------------------------------------

Na Gent-Wevelgem heeft de Knesselaarse Auke De Buysser ook de Ronde van Vlaanderen beet. Voor de eerstejaarsnieuwelinge de zesde zege dit jaar. Auke De Buysser uit Knesselare hoopt er eind juli in Brasschaat ook nog de Belgische wegtitel wielrennen aan toe te voegen.

—-----------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws