Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 24 mei 2022

gepost 2 years ago, op dinsdag, 24 mei 2022 door Crew

Eeklo rouwt om het overlijden van Martin Pauwels. Hij werd 86 jaar. Martin was de stichter van Conti-Label Pauwels, de specialist in labels en etiketten. Martin Pauwels was ook stichtend lid van Lions Club Meetjesland Eeklo.

—---------------------------------------

Vier ondernemende studentes lanceren een herbruikbare broodzak. Je kunt er makkelijk anderhalf jaar mee weg zegt één van de ontwerpers Evy De Sutter uit Eeklo. De herbruikbare broodzak is hun bachelorproef. Het is de bedoeling dat klanten telkens die broodzak meenemen naar de bakker en zelf vragen om het brood in de herbruikbare zak te stoppen.

—-------------------------------------

Half juni komen de kermisattracties weer naar Eeklo voor de jaarlijkse zomerkermis. Gemeenteraadslid Gertjan Blomme (CD&V) vraagt om dan ook voor een prikkelarme kermisdag te zorgen. “Dat zijn twee tot vier uurtjes waarbij lichteffecten uitgeschakeld worden, en de muziek enkele decibels lager gezet zullen worden.

—---------------------------------

Maldegem krijgt een ‘gevleugeld zebrapad’. Dat komt op de Staatsbaan (N9) in Adegem, ter hoogte van de Albert Heijn. Een gevleugeld zebrapad is een oversteekplaats waarbij de witte strepen langer zijn dan bij een normaal zebrapad. Zo moeten autobestuurders vroeger stoppen, en krijgen ze een beter zicht op de volledige oversteekplaats.

—------------------------------------

Leden van Jong CD&V Aalter zijn de centrumstraten van de gemeente in getrokken, en hebben in een mum van tijd zakken vol zwerfvuil gevuld. Aalter maakt er een erezaak van om de straten proper te houden, maar vooral het Warandepark, het park achter jeugdhuis Kadans, en de achterkant van het gemeentehuis van Aalter blijven gevoelige plaatsen voor zwerfvuil.

—-----------------------------------------

De grijze muur aan het Sportpark en kinderopvang Dolfijn in Eeklo heeft sinds afgelopen weekend kleur, dankzij een geslaagde graffiti-jam. Kunstenaar Jasper Deyne uit Maldegem coördineerde het werk van verschillende graffitikunstenaars. Het resultaat moet ervoor zorgen dat de kinderen van buitenschoolse kinderopvang Dolfijn kunnen genieten van een kleurrijke tekening.

—----------------------------------------

Glenn Longeville (Open Vld) verteert zijn verhuis van het schepencollege van Maldegem naar de oppositiebanken niet, en verlaat tijdelijk de politiek. “In de oppositie kan hij niets betekenen zegt hij in HLN. Glenn Longeville komt wel terug op in 2024.

—-------------------------------

De regio Brugge-Oostkust kan trots zijn op de tien sterrenrestaurants. Al zijn dat er drie minder dan in 2021. Er werden onder andere 2 sterren uitgedeeld aan De Jonkman - Sint-Kruis en Bartholomeus in Knokke-Heist.

—---------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws