Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 25 mei 2022

gepost 2 years ago, op woensdag, 25 mei 2022 door Crew

Na een overleg tussen de burgemeester, De Lijn, NMBS en de Gentse politie is beslist dat er streng zal worden opgetreden tegen amokmakers op en op weg naar de Blaarmeersen. Dat overleg kwam er na problemen met groepen jongeren uit het Brusselse, die naar de Blaarmeersen afzakken om er de boel op stelten te zetten.

—-------------------------------------

De grote rioleringswerken in de ruime buurt van de Grote Kapel in Knesselare (Aalter) moeten voor het bouwverlof afgerond zijn. De voorbije veertien maanden werd gewerkt aan de herinrichting van de straten rond de Grote Kapel in Knesselare.

—----------------------------------

De kinderen van de Freinetschool De Kleine Helden in Eeklo vragen trager verkeer in de Boelare. Tijdens een gezamenlijk atelier maakten de kleuters en de leerlingen van de eerste drie leerjaren een collage van tekeningen. Nadien verdeelden ze de posters in de buurt.

—-----------------------------------

De politiezone Meetjesland Centrum waarschuwt dat ze snelheidscontroles houdt in Sint-Laureins, Eeklo en Kaprijke. Zo controleert de politie je snelheid in Sint-Laureins in de Moerstraat. In Eeklo kunnen laagvliegers een foto scoren in de Vrombautstraat, de Kriekmoerstraat en de Oostveldstraat.

—-----------------------------------

Het Heldenpark in Eeklo is in de zone vooraan een pak groener geworden na een plantactie. Na de ontharding van het parkeergedeelte vooraan, werd nu een slingerpad aangelegd dat kronkelt door de verschillende planten. In het najaar volgt nog de aanplant van varens en 80.000 bloembollen. De aanplant die gebeurde zal zorgen voor meer beleving van de natuur.

—-----------------------------------

De fietsbrug over het kanaal Gent-Oostende in Aalter wordt vanaf volgend jaar gebouwd, en zal 2,4 miljoen euro kosten. De gemeente Aalter heeft daarover een intentieovereenkomst ondertekend met de Vlaamse Waterweg, die zal bouwen.

—------------------------------

De nieuwe voetbalkantine op de sportsite van Lembeke (Kaprijke) is bijna klaar. De nieuwe sportaccommodatie zal ook door verenigingen uit het dorp gebruikt kunnen worden. Kostprijs van de nieuwe kantine is 1,6 miljoen euro.

—------------------------------

Na Eeklo wil het bedrijf Fiberklaar nu ook in Maldegem inwoners vinden die willen inschrijven voor het aansluiten op een nieuwe glasvezelkabel. Er zijn in Maldegme bijna 7.500 aansluitingen mogelijk. “Van zodra twintig procent van de Maldegemnaars zich inschrijft voor een gratis huisaansluiting van Fiberklaar, gaat de aanleg van het netwerk van start.

—-----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws