Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 26 mei 2022

gepost 2 years ago, op donderdag, 26 mei 2022 door Crew

De Vlaamse varkensboeren zijn niet opgezet met de nieuwe undercoverbeelden van Animal Rights. Niet alleen zijn ze volgens de boeren niet representatief, ze komen ook erg ongelegen. Want veel varkensboeren staan door de varkenspest, de lage vleesprijzen en nu ook het stikstofakkoord op de rand van een financiële afgrond. Nico Baeke een varkensboer uit Kaprijke zegt in HLN dat het niet is omdat er enkele rotte appels tussen zitten, dat de hele sector rot is. —----------------------------------------------

Op tien jaar tijd kwamen er in Gent bijna 20.000 extra woningen bij. Géén enkele stad in Vlaanderen doet beter, en toch schieten de prijzen van woningen die er verkocht worden pijlsnel de lucht in.

—------------------------------------

Politie Maldegem gaat op zoek naar nieuwe interventie-inspecteurs, en doet dat nu voor het eerst ook via TikTok. Naast de gewone wegen om nieuw personeel te vinden, probeert de politie van Maldegem het nu dus ook via sociale media. Met de campagne wil de Maldegemse politie vooral ook jongeren bereiken.

—-------------------------------

Tegen het begin van de zomer krijgt Bellem (Aalter) een nieuwe frituur. De nieuwe frituur komt op het dorp van Bellem, in het pand waar vroeger Jules Bar zat. Man achter het project wordt Timmy De Brabander (35), die opgegroeid is in Zomergem. Hij studeerde aan Ter Groene Poorte en deed twintig jaar ervaring op in de horeca en voedingsindustrie.

—--------------------------------------

De mogelijke Brugse ziekenhuisfusie tussen AZ Sint-Jan en AZ Sint-Lucas zorgt voor onrust in beide ziekenhuizen. De vakbonden plannen op dinsdag 31 mei een actie aan AZ Sint-Jan. Ze zijn niet tegen een fusie, maar wel tegen het mogelijk privatiseren van de openbare zorg. AZ Sint-Jan in Brugge is het enige openbare ziekenhuis in de provincie West-Vlaanderen. De fusie met AZ Sint-Lucas zou die publieke functie in het gedrang kunnen brengen.

—---------------------------------------

Het Guldensporenplein in Lotenhulle is na een grondige facelift klaar. De grote, stenen vlakte werd een eigentijdse, groene oase waar sport, spel en ontmoeting in elkaar kunnen vloeien. Het vroegere tennisveld in het Guldensporenplein in Lotenhulle maakte plaats voor een multifunctioneel sportterrein.

—--------------------------------------

Met hekken rond de Blaarmeersen en identiteitscontroles bij de ingang hoopt de Stad Gent de rust op het recreatiedomein te laten weerkeren. De jongste dagen klonk wat kritiek omdat zwemmen er ondanks het mooie weer nog niet was toegestaan. Intussen zijn de redders op post en hangt er een groene vlag op recreatiedomein Blaarmeersen.

—---------------------------------------

Het Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve in Eeklo wil een oude maalderij uit de jaren dertig nieuw leven inblazen. Vroeger werd het toestel op de hoeve gebruikt om meel te malen. Mocht je de oude stenen maalderij kunnen op gang krijgen neem dan contact op met de Huysmanhoeve in Eeklo.

—--------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws