Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 27 mei 2022

gepost 2 years ago, op vrijdag, 27 mei 2022 door Crew

Vlaanderen produceert steeds minder maïs en tarwe zelf en wordt meer en meer afhankelijk van buitenlandse invoer. Vlaams Parlementslid Stefaan Sintobin (Vlaams Belang) vroeg die cijfers op. In 2014 produceerde Vlaanderen nog 719 duizend ton aan korrelmaïs. Die hoeveelheid is op zes jaar tijd gedaald tot 453 duizend ton in 2020. Ook de productie van tarwe ging in dezelfde periode achteruit.

—----------------------------

De 23 jarige Michael Ally moest voor N-VA in het schepencollege van Aalter komen, maar dat stuitte op een njet van burgemeester Pieter De Crem (CD&V). Michael Ally zou de jongste schepen van Vlaanderen worden, maar dat is vorige week anders uitgedraaid. Het betekende ook het einde van het kartel CD&V/N-VA in Aalter.

—---------------------------------

Eeklo wil de strijd tegen het roken opdrijven, en rolt een project uit samen met het Vlaams Instituut Gezond Leven. We willen elke Eeklonaar helpen om vroeg of laat de sigaret te doven”, zegt schepen van Gezondheidsbeleid Koen Loete (CD&V). Roken geeft eveneens aanleiding tot gezondheidsongelijkheid, en deze willen we mee helpen herstellen in Eeklo aldus schepen in Eeklo Koen Loete.

—----------------------------------

In Beernem staan sinds kort de nieuwe ‘Beernemse Babbelbanken’. “Een plek waar we ook een beetje aan het mentaal welzijn van onze inwoners willen werken", zegt burgemeester Jos Sypré (CD&V). De groene bank staat op het grasplein in de Hubert d’Ydewallestraat, naast parking 2 van het station van Beernem.

—-----------------------------------------------------

‘Needle spiking' staat op de radar van de Gentse Feesten-organisatoren. Dat bevestigt bevoegd schepen Bram Van Braeckevelt (Groen). “Needle spiking is een afschuwelijke praktijk", aldus Bram Van Braeckevelt. Concreet geeft een wildvreemde jou stiekem een prik of injectie met drugs of medicatie. Daardoor krijg je een verdoofd of gedesoriënteerd gevoel.

—----------------------------------

Inwoners van Sint-Laureins die hulp nodig hebben bij het invullen van hun belastingbrief kunnen op maandag 20 juni terecht op de zitdag. Die dag komen twee medewerkers van de FOD Financiën naar het Huis van de Vrije Tijd in Sint-Laureins.

—---------------------------------

Bij een ongeval op de E17 ter hoogte van De Pinte zijn twee bestuurders levensgevaarlijk gewond geraakt. Twee auto’s reden op de E17 in de richting van Nederland en kwamen ter hoogte van de afrit De Pinte met elkaar in botsing. Mogelijk door overdreven snelheid schatte de bestuurder het manoeuvre verkeerd in.

—------------------------------------

Na drie jaar is de Heilig Bloedprocessie als vanouds weer door de Brugse binnenstad getrokken op Hemelvaart. Dat lokte volgens de politie ongeveer evenveel volk als de laatste editie in 2019: 40.000 toeschouwers. De processie is zonder incidenten verlopen. De interesse bij het publiek was na een coronapauze van drie jaar groot. Voor heel wat locaties waren de tickets uitverkocht.

—-----------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws