Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 30 mei 2022

gepost 2 years ago, op maandag, 30 mei 2022 door Crew

Aalter was zondagmiddag gastgemeente voor de laatste rit van de vierdaagse ‘1.000 kilometer tegen kanker’. Het moest een volksfeest worden, maar het kwakkelweer was de spelbreker. De Ketnetband mocht om 10.30 uur midden een plensbui de aftrap geven, waardoor er maar een 150-tal jonge fans kwamen opdagen. De echte helden van de dag waren dan ook de meer dan duizend renners die vanuit Mechelen naar Aalter kwamen gereden.

—-------------------------------------------

Afgelopen weekend is de allereerste regenboogoptocht door het Meetjesland getrokken. Assenede mocht de spits afbijten, maar het is de bedoeling dat dit vanaf nu elk jaar in een andere gemeente gebeurt. Er kwamen maar een vijftiental holebi’s opdagen, maar hun boodschap klonk daarom niet minder gemeend.

—------------------------------

Wie het parkeergeld in Eeklo met een sms’je wil betalen, zal vanaf juni meer moeten betalen. Eeklo verandert zelf niets aan de parkeertarieven, maar het zijn de servicekosten voor de sms die duurder worden. Vanaf 1 juni worden de transactiekosten aangepast. Bij elke parkeerbeurt komt er maar liefst 10 eurocent bij.

—----------------------------------

Eeklo staat voor de properste week van het jaar, en zal een week lang straten vegen in de stad. In die week geldt er een parkeerverbod in de straten waar er dan geveegd wordt. Op www.eeklo.be/veegwerken vind je een overzicht van welke straten op welke dag aan de beurt komen.

—-------------------------------------

Deze week gaat Sanapolis in Sijsele terug open als vaccinatiecentrum, ook voor de inwoners van Eeklo, Maldegem en Sint-Laureins. Er komt een tweede boosterprik voor tachtigplussers en bewoners van een woonzorgcentrum. Er wordt gekozen voor het Pfizer-vaccin. —----------------------------------

Op het nieuwe industrieterrein in Maldegem zijn nestplaatsen van de oeverzwaluw ontdekt. De kleinste zwaluw bouwt zijn nesten in verticale oeverwanden of zandhopen, liefst in de buurt van zoet water. De beschermde soort is al jaren in de verdrukking. De gemeente Maldegem bekijkt de mogelijkheid om een permanente oeverwand in de buurt te bouwen.

—-----------------------------------

De fietsstalling in de Spoorweglaan aan het station van Aalter moet tijdelijk weg, voor de komst van de kermisattracties van Statiekermis.

In het Pinksterweekend is het kermis aan het station van Aalter. Fietsen die dan nog in de rekken staan, worden meegenomen. NMBS voorziet binnenkort ook nog de bouw van een nieuwe moderne fietsenstalling, als slot van de grote stationswerken in Aalter.

—-------------------------------------

De gemeente Aalter krijgt er een nieuwe straat bij, en die krijgt nu definitief de naam Fortstraat. Aan Vaart-Zuid komt een verkaveling met nieuwe wegenis. De gemeenteraad heeft eerder de straatnaam Fortstraat voorlopig aanvaard. Er werd nadien een openbaar onderzoek georganiseerd en dit leverde geen bezwaren op. —-------------------------------------

****************************

Er wordt er gewerkt aan de spoorwegovergang in Balgerhoeke in Eeklo.

Tot 3 juni zullen er werken gebeuren aan het asfalt ter hoogte van de spoorwegovergang in Balgerhoeke. “Er zal met tijdelijke verkeerslichten gewerkt worden zodat er steeds doorgaand verkeer in beide richtingen mogelijk blijft.

—--------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws