Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 31 mei 2022

gepost 2 years ago, op dinsdag, 31 mei 2022 door Crew

Is er een Meetjeslandse superfusie in de maak? Er doken op verschillende plaatsen in Aalter, Maldegem en Lievegem borden op die suggereren dat de drie gemeenten zouden samensmelten. Wie achter de actie zit, is nog niet geweten, maar onderaan de borden wordt er doorverwezen naar de website www.klaarvoordefusie.be. Ook daar krijg je niet veel extra info.

—--------------------------------

Meer dan 1.500 gezinnen in en rond Oostakker waren getroffen door een stroompanne. Die ontstond nadat er een middenspanningskabel werd geraakt bij werken in Wildebrake. Fluvius is ter plaatse en heeft het probleem opgelost.

—---------------------------------------

Ex-dolfijnentrainer Ric O’Barry komt eind juli naar het eerste Belgische vegan festival op het domein van het Kasteel van Loppem. Hij zal er strijden voor de sluiting van het laatste dolfinarium in ons land. Elke laatste zondag van de maand voert dierenrechtenorganisatie Bite Back actie aan het dolfinarium in Brugge.

—--------------------------------------

Acht leerlingen van GO! Basisschool De Driesprong in Maldegem hebben een leuke schoolreis naar het Spaanse Segovia El Espinar gemaakt. Samen met Spaanse en Servische leerlingen en leerkrachten hebben ze ondere andere verschillende sprookjes in een hedendaags jasje gestopt en ten tonele gebracht.

—-------------------------------------

In Watervliet, bij Sint-Laureins, is maandagochtend een windhoos waargenomen. Een windhoos is een wervelwind die onder een onweerswolk tot stand komt. Dat gebeurt bij een groot temperatuurs- en vochtigheidsverschil tussen de lucht boven de aardoppervlakte en in de atmosfeer. Het fenomeen is uiterst zeldzaam.

—-----------------------------------------

De oude cinema Astrid in de Stationsstraat in Eeklo is verkocht. De oude filmzaal, de danszaal vooraan, en de vier appartementen hebben een nieuwe eigenaar, boordevol plannen. Cinema Astrid was in 1912 ooit de allereerste filmzaal in Eeklo, en sloot in 1984 de deuren.

—-----------------------------

Op de markt van Eeklo vind je vanaf deze week opnieuw de SMOTspot, waar je gratis zonnecrème kan halen. De paal blijft er 4 maanden staan. SMOTspots zijn op zonne-energie aangedreven palen waar je contactloos gratis factor 30-zonnecrème kan halen. Met deze palen hoopt men het aantal gevallen van huidkanker voorkomen.

—---------------------------------------

Het voorstel van Brugs schepen van Financiën Mercedes Van Volcem (Open Vld Plus) om fusiegesprekken op te starten met het naburige Zuienkerke heeft de gemeenteraad van Brugge beroerd. Schepen Mercedes Van Volcem was evenwel niet aanwezig op de gemeenteraad. Ze is op reis. Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) zei dat er geen gesprekken lopen met Zuienkerke over een fusie.

—---------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws