Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 1 juni 2022

gepost 2 years ago, op woensdag, 1 juni 2022 door Crew

De bouw van een nieuw op- en afrittencomplex aan de E40 in Baarle-Drongen loopt vertraging op. Midden vorig jaar koos de Vlaamse regering twee voorstellen uit in een totaal van twaalf ontwerpen. Geen van beide voorstellen voorzag echter het nabijgelegen industriegebied Drongen I van een aparte op- en afrit. Actiegroepen Leefbaar Baarle en Leefbaar Drongen verzetten zich hevig, met resultaat.

—--------------------------------------------------

Streekziekenhuis AZ Alma uit Eeklo laat terug alle bezoek toe, en doet ook het restaurant weer open voor bezoekers. Voor de gewone bezoeker blijft enkel nog het dragen van een mondmasker over. Vrij bezoek is terug toegelaten, tussen 14 en 20 uur in het AZ Alma.

—-----------------------------------

De 43 bewoners van de serviceflats Carpe Diem in Eeklo kregen te horen dat hun residentie sluit. Binnen de twee maanden zouden ze een andere woonst moeten vinden. Het stadsbestuur hoopt echter een compromis te vinden met de eigenaars.

—-------------------------------------

Supermarktketen Lidl doet een nieuwe poging om in de Lostraat een vestiging te bouwen. De vorige aanvraag botste op een ‘njet’ van de gemeente en ook deze keer toont burgemeester Pieter De Crem zich geen voorstander.

—----------------------------------

Het vaccinatiecentrum in de Boomgaardstraat in Aalter schakelt opnieuw een versnelling hoger, en opent weer drie dagen per week. De voorbije weken stond het vaccinatiecentrum ‘in waakstand’. Er start nu een nieuwe fase in de vaccinatiecampagne voor alle 80-plussers, die een tweede boosterprik kunnen krijgen.

—---------------------------------------

Wie straks in het programmaboekje van de Gentse Feesten op zoek gaat naar de datum en de locatie van het vuurwerk, zal van een kale reis thuis komen. Het traditionele Gentse Feestenvuurwerk is afgevoerd. Beter voor het milieu en de dieren. Wel wordt het openingsevenement van de Feesten op 15 juli iets ‘vuurshow-achtig’.

—-----------------------------------

Het mobiel energiehuis van Veneco staat tot en met vrijdag 10 juni op de markt van Maldegem. Inwoners uit de wijk Brielstraat-Nieuwstraat-Stationsplein kunnen er terecht voor renovatietips. De renovatiecoach geeft er deskundig advies over concrete renovatiemaatregelen, renovatiepremies en -leningen. —------------------------------------------

Het najaar kleurt groen in de Herbakkerstad. Na de make-over van het Heldenpark gaat Eeklo van start met de aanleg van het Oeverpark op de vroegere ziekenhuissite in de Moeie én de heraanleg van het park achter het Beukenhof, tussen de Zuidmoersstraat en Stationsstraat. “We willen meer zuurstof in het centrum”, zegt schepen van Groenbeleid in Eeklo Filip Smet (CD&V).

—-------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws