Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 2 juni 2022

gepost 2 years ago, op woensdag, 1 juni 2022 door Crew

De politie van Brugge onderzoekt een mogelijke brandstichting in de Stedelijke Academie. Er brak er brand uit in een lokaal, nadat er eerst al een inbraakalarm werd geactiveerd. Kwaad opzet wordt niet uitgesloten. De gevolgen voor de werking van de school blijven door het snelle ingrijpen van de brandweer wel beperkt.

—-----------------------------------

Uitgever en journalist Piet De Baets (76) krijgt in Eeklo de Stadsmedaille. Zowat de grootste onderscheiding die de stad kan uitreiken. Naast de man achter Taptoe en vroeger De Klapper is Piet ook een man met veel straffe verhalen, tot ontmoetingen met de grootste wereldsterren toe. Ooit wil Piet De Baets al zijn wedervaren in een boek bundelen.

—----------------------------------

Elia is in Maldegem gestart met de effectieve afbraak van 34 oude hoogspanningsmasten in de gemeente. De voorbije weken werden de oude kabels al verwijderd, maar nu zijn het de masten zelf die afgebroken worden. Het gaat om masten van de oude hoogspanningslijn tussen Brugge en Eeklo. De afbraak van de masten zelf is de derde en laatste fase van het project.

—-----------------------------------------

De dansproductie Cogétama die de geschiedenis van de voormalige sigarenfabriek uit Knesselare vertelt, wordt dit najaar hernomen. Danser en choreograaf Glen Lambrecht ging in de aanloop van de tweede reeks voorstellingen op bezoek bij enkele ex-werkneemsters. De nieuwe speeldata liggen ondertussen vast. Info: www.glenlambrechtproductions.com.

—-----------------------------------------

De stad Eeklo wil nieuw personeel aanwerven en gaat op zoek naar een coördinator stadsontwikkeling. De nieuwe coördinator stadsontwikkeling wordt de spilfiguur tussen het bestuur en projectontwikkelaars. “De coördinator wordt een verbindingspersoon, met aandacht voor ruimtelijke planning, sociologie, economie en projectontwikkeling.

—--------------------------------------------

Aalter telt af naar zondag 5 juni en geeft dan de grootste trouwreceptie uit de geschiedenis. De gemeente hoopt dat iedereen in trouwkostuum komt. Alle koppels die in de coronaperiode getrouwd zijn op het gemeentehuis van Aalter, hebben namelijk een uitnodiging gekregen om op Pinksterzondag naar een uitgestelde trouwreceptie te komen.

—----------------------------------------------

Vier leerlingen Humane Wetenschappen van het College ten Doorn in Eeklo zijn in de prijzen gevallen in de podcastwedstrijd Podclass. De podcast over ‘vreemde verzamelaars’ wint in de categorie ‘beste thema’.

—-----------------------------------

Op Pinksterzondag 5 juni kan je in Sint-Laureins al voor de 35ste keer deelnemen of supporteren voor de Boerekreektriatlon. Er worden hiervoor zondag 500 atleten aan de start verwacht in het provinciaal Domein De Boerekreek in Sint-Laureins.

—-------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws