Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 3 juni 2022

gepost 2 years ago, op vrijdag, 3 juni 2022 door Crew

Zorgpersoneel uit Eeklo verzamelde donderdagochtend aan het Sportpark in Eeklo om met de bus naar de nationale betoging in Brussel te trekken. Wat ze willen vertellen, stond mooi samengevat op hun T-shirts en spandoeken: “Elk kind is uniek, wij zijn geen fabriek!” Het zorgpersoneel vraagt een halt toe te roepen aan de besparingen in de non-profit.

—----------------------------------

Dimitry Persyn uit Aalter vangt al sinds eind de maand maart twee Oekraïense vluchtelingen op en zoekt nu tevergeefs naar een eigen woonst voor de Oekraïense Kristina en Yehor. De afspraak was dat ze drie maanden mochten blijven, dus eind deze maand moeten ze verhuizen. “Maar op de huurmarkt wil voorlopig niemand aan hen verhuren.

—-----------------------------------

Er komt geen fusie tussen de gemeenten Aalter, Maldegem en Lievegem. Begin deze week verschenen mysterieuze borden in het straatbeeld rond een fusie, maar die blijken nu van het bedrijf Solvas uit Lievegem en Aalter te zijn. Zij nemen Consea uit Aalter en Maldegem over. “Goed voor zeventig medewerkers en zes kantoren”, klinkt het.

—-------------------------

De Parkies-concerten komen deze zomer ook naar Maldegem. Onder andere Gers Pardoel en Margriet Hermans komen zingen. In juli worden de concerten gehouden op het plein voor CC Den Hoogen Pad in Adegem. In augustus is dat in het Sint-Annapark in Maldegem. De concerten zijn altijd gratis. Info: www.parkies.be.

—--------------------------------------

In Eeklo werden afgelopen week drie fietsen gestolen uit garageboxen, met een totale waarde van om en bij de 4.000 euro. De inbrekers maakten volgens commissaris Marino Longeville gebruik van een nieuwe techniek. Met een slijpschijf werd er horizontaal en verticaal een opening gemaakt, zodat er een kruis ontstaat. Op die manier konden de inbrekers de poorten open krijgen.

—------------------------------

Vanaf komend weekend tot eind september zullen de vier belangrijkste winkelstraten in Brugge autovrij zijn op zaterdag én zondag. Het is een proefproject volgens burgemeester Dirk De fauw (CD&V), kaderend in het Klimaatplan. Maar het project wordt met argusogen bekeken door handelaars en UNIZO.

—------------------------------------

Het Guldensporenplein in Lotenhulle (Aalter) is vernieuwd, en wordt in het Pinksterweekend feestelijk geopend. Het Guldensporenplein is nu het Guldensporenpark geworden. Sport en spel gaan er nu samen met nieuw groen. Het gemeentebestuur van Aalter nodigt alle inwoners uit om samen te klinken op hun nieuwe Guldensporenpark.

—--------------------------------

Dubbel feest deze zondag in Eeklo. De vzw Heldenhuis trekt naar de terreinen van kleuterschool Sint-Janneke. Het Heldenhuis organiseert een gastronomische eet- en drinkmarkt. Ze doen dat op de site van kleuterschool Sint-Janneke in Eeklo, waar de vzw ook haar heldenhuis zal bouwen.

—----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws