Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 3 mei 2022

gepost 2 years ago, op dinsdag, 3 mei 2022 door Crew

Bij de rioleringswerken in de Processieweg in Oostkerke, bij Damme, zijn nu al meer dan 100 skeletten bovengehaald tijdens het archeologisch onderzoek. Onder het opgebroken wegdek bleek een tot nu toe ongekende gracht te liggen. Vermoedelijk dateert die uit de 11de of 12de eeuw en liep de waterweg dwars door het dorp Damme.

—-----------------------------------

Melkgigant FrieslandCampina in Aalter blaast zestig kaarsjes uit. Eind april 1962 startte de fabriek op als Comelco. Vandaag werken er nog altijd vijfhonderd mensen bij Friesland Campina.

—-------------------

Het Sint-Annazwembad in Maldegem moet binnenkort drie maanden dicht voor de zoveelste herstellingswerken op rij. De gemeente wil zeker aftoetsen met Eeklo, om de tijdelijke sluiting niet te doen wanneer het zwembad ook daar dicht is. Maldegem wil ondertussen verder nadenken over de komst van een eventueel nieuw zwembad.

—----------------------------

In de stad Gent kan vanaf nu beroep gedaan worden op een zonnecoach. Dat is een onafhankelijke adviseur rond zonne-energie, specifiek voor bedrijven. De zonnecoach moet het bedrijf helpen in kaart brengen hoeveel zonnepanelen ze kunnen plaatsen, hoeveel het gaat kosten en hoeveel het zal opbrengen.

—--------------------------------

In Eeklo wil het stadsbestuur dat de auto's binnenkort over één rijvak in plaats van twee door het centrum van de stad rijden. Eeklo wil het op die manier veiliger maken voor fieters, want nu rijden die op een smal fietspad vlak naast de auto's en vrachtwagens. De N9 is wel een gewestweg en dus ligt de eindbeslissing bij het Agentschap Wegen en Verkeer.

—-----------------------------

Op woensdag 4 mei wordt in Aalter de lezing ‘Rouw en rouwbegeleiding’ georganiseerd, ten voordele van de vzw Aalternatief. Aalternatief wil een nieuwe thuis creëren voor jongvolwassenen met een fysieke of verstandelijke beperking. Er wordt een nieuwe groepswoning gebouwd op de site van de vroegere muziekschool.

—-----------------------------------

Het wordt deze week extra leuk werken voor de medewerkers van streekziekenhuis AZ Alma in Eeklo. Het ziekenhuis houdt een ‘Week van de Medewerker’. “Zo willen we ons hele team bedanken voor de inzet van het voorbije jaar, waar vaak in moeilijke omstandigheden gewerkt moest worden.

—---------------------------

Na drie jaar wachten is het eindelijk weer aftellen geblazen naar de Brugse Meifoor. Vanaf vrijdag wachten 90 attracties, gespreid over vier locaties, op de kermisgangers. Na twee afgelaste edities is de goesting bij de foorkramers groot.

—---------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws