Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 2 mei 2022

gepost 2 years ago, op zondag, 1 mei 2022 door Crew

Net als elders in Vlaanderen hebben ook de Brugse socialisten nog eens onvervalst 1 mei gevierd. Op de Dag van de Arbeid hielden ze traditiegetrouw een optocht van de Langestraat tot in het centrum van Brugge. Op de Burg vonden toespraken plaats. Onder meer Vlaams volksvertegenwoordiger en Brugs boegbeeld Annick Lambrecht nam er het woord.

—-----------------------------------

De bestuursperiode van Burgemeester De Crem in Aalter is ruim halfweg. De krant HLN maakt een evaluatie op. Er wordt nagegaan of de stationsbuurt van Aalter vorm krijgt en of de fusie met Knesselare verteerd is.

—-------------------------------------------

Van dinsdag 3 mei tot en met woensdag 11 mei zijn er wegenwerken in de Brugse Steenweg in Maldegem. Die dagen werkt Fluvius aan de nutsleidingen. Het verkeer komende van Donk moet omrijden via de Butsewervestraat en Koning Albertlaan. Fietsers en voetgangers hebben beperkte doorgang.

—-----------------------------------

In FitForm op het Krugercentrum in Eeklo loopt momenteel de FitForm Cup. FitForm zoekt zoveel mogelijk Eeklonaars om zich aan mekaar te meten. Burgemeester Luc Vandevelde en schepen Koen Loete gingen de uitdaging aan. Luc Vandevelde bleek een stuk fitter dan Koen Loete.

—----------------------------------

De Floraliën zijn donderdag op gang geschoten door de koning, maar afgelopen weekend werd de eerste echte stormloop verwacht. Het werd gezellig druk in de Flora-lia-hal, maar een overrompeling werd het niet. Wie komt, heeft ruimte genoeg om alles te bewonderen zonder meteen een file te veroorzaken. De Floraliën mikken op 70.000 bezoekers, en het ziet er naar uit dat dat cijfer gehaald zal worden. —----------------------------------------


Het socialisme in Gent is niet dood. Dat bewees de stoet op 1 mei, door de straten van Gent trok. Minstens met duizend waren ze. Onder hen de Gentse kopstukken, maar ook de oud-burgemeesters. Achteraan de stoet sloot ook nog de PVDA aan, met winkelkarren om de verminderde koopkracht aan te klagen.

—---------------------------------

Het nieuwe gemeentebestuur van Maldegem bekijkt of er nog een ondergrondse parking in het centrum van Maldegem zal komen. De bouw van een nieuw Cultuurcentrum op het Hof ter Eede in Maldegem werd al geschrapt door het nieuwe bestuur.

—-----------------------------------

Groen Aalter wil de gemeenteraden terug verhuizen naar de raadzaal, en niet meer in het auditorium van het gemeentehuis vergaderen. Voorzitter van de gemeenteraad in Aalter Kris Ally zegt dat er rekening moet gehouden worden met de komende verbouwingswerken aan het gemeentehuis.

—-----------------------------------

Hoofdverpleegkundige Steven De Cuyper van het streekziekenhuis AZ Alma in Eeklo wint een Zorgaward voor zijn sms-project. Steven De Cuyper ontwikkelde voor AZ Alma een systeem waarbij familieleden van patiënten via een sms’je op de hoogte gehouden worden van de gezondheidstoestand. Goed voor de award voor ‘Innovatie van het jaar’ op de Zorgawards.

—----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws