Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws 29 april 2022

gepost 2 years ago, op vrijdag, 29 april 2022 door Crew

De droom van Pieter De Crem om met Ruiselede een nieuwe fusie aan te gaan, spat uiteen. De West-Vlaamse buren kiezen voor een fusie met Wingene en willen niet over de provinciegrens kijken. De provinciegrens heeft een grote rol gespeeld, zowel psychologisch als praktisch”, denkt burgemeester De Crem.

—------------------------------------------------

De stad Gent onderzoekt of ook "de kotmadam" een oplossing kan zijn voor het tekort aan koten. Nu mag een huiseigenaar maar maximaal 1 kamer verhuren aan een student. Dat aantal gaat mogelijk omhoog. Er is in Gent een tekort van naar schatting 10.000 kamers voor studenten.

—-------------------------------

Het aantal vaststellingen van kleine overtredingen zoals sluikstort en nachtlawaai is toegenomen in de landelijke Oost-Vlaamse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van de Cel Administratieve Sancties. In 2021 werden er 831 sluikstortdossiers afgehandeld in 45 Oost-Vlaamse gemeenten. Sluikstort is daarmee de meest voorkomende aanleiding voor een GAS-boete, verkeersinbreuken niet meegerekend.

—------------------------------------

Het Agentschap Natuur en Bos heeft tijdens het afgelopen plantseizoen ruim 13 hectare bos aangeplant in het Drongengoed in Aalter. Daarnaast wordt ook verder ingezet op het heideherstel en de beperking van de hertenpopulatie in het grootste bosgebied van Oost-Vlaanderen.

—---------------------------

Het AZ Sint-Jan in Brugge en het UZ Gent kondigen een ‘strategisch partnerschap’ aan. Artsen zullen veel vaker dan nu pendelen tussen de twee ziekenhuizen om de patiënten zo dicht mogelijk bij huis te behandelen”, klinkt het. Samen willen de ziekenhuizen uit Brugge en Gent ook modernere apparatuur kunnen aankopen.

—----------------------------

Aalters burgemeester Pieter De Crem (CD&V) wenst zijn West-Vlaamse buur Ruiselede veel succes met de fusie met Wingene. De aangekondigde fusie verrast De Crem niet, hoewel ook zijn gemeente Aalter genoemd werd als mogelijke fusiepartner.

—-----------------------------

Aalter is het zomerseizoen gestart, en zorgt verschillende zondagen per maand voor een natuurwandeling. De begeleide natuurwandelingen gebeuren de eerste zondag van de maand in Poeke, met start om 15 uur aan het koetshuis van het kasteel. De vierde zondag van de maand is er een wandeling aan de Kraenepoel.

—----------------------------------

Eeklo telt af naar zondag 1 mei, voor de jaarlijkse Tamboeravondmarkt in de stad. De straten worden dan verkeersvrij en meteen wordt ook het startschot gegeven van een feestelijke zomer. Zondagavond zal reus Medar voor het eerst in zijn nieuwe thuisstad Eeklo te zien zijn.

—-------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws