Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 28 april 2022

gepost 2 years ago, op woensdag, 27 april 2022 door Crew

De renovatie van De Herbakker in Eeklo wordt dubbel zo duur als eerst gedacht. De plannen voor de verbouwing van het cultuurcentrum werden nog door de vorige coalitie besproken. Oorspronkelijk werd er over 2 miljoen euro gesproken, maar intussen gaat het al om dubbel zoveel, namelijk 4,1 miljoen. Volgens schepen van Cultuur Danny Plaetinck komt dat door de algemene prijsstijging van bouwmaterialen.

—-------------------------------

Honderden jongeren uit kansarme gezinnen kunnen op zondag 1 mei met hun ouders gratis naar Plopsaland. Lions Club Meetjesland Eeklo schenkt via het Wijkcentrum De Kring aan 49 jongeren en hun ouders gratis tickets. Sinds de oprichting van de Meetjeslandse Lions Club in 1967 steunen ze allerlei vzw’s met speciale aandacht voor de kansarme jeugd uit het Meetjesland.

—----------------------------------------

In Knesselare wordt op 21 augustus de Memorial voor Bjorg Lambrecht gereden. De wedstrijd is er voor beloften. Kurt Lambrecht de vader van Bjorg bedankt het bestuur voor de mogelijkheid. u.04******* Om de Memorial Bjorg Lambrecht veilig te organiseren is de organisatie nog op zoek naar seingevers. Contact opnemen kan via [email protected]

—-----------------------------------------------

De politiezone Meetjesland waarschuwt chauffeurs dat ze snelheidscontroles doen in Eeklo. Zo controleert de politie de snelheid in onder andere de Oostveldstraat, de Kriekmoerstraat, de Brugsesteenweg en de Tieltsesteenweg.

—--------------------------------------

Na twee uitgestelde edities gaan de Gentse Floraliën van start. Voor de genodigden dan, vrijdag is het grote publiek aan de beurt. En voor het eerst sinds lang vinden de Floraliën opnieuw plaats in de Floraliënhal aan het Citadelpark. Thema dit jaar is “Mijn Paradijs, een wereldse tuin” waarbij wordt verwezen naar het centrale paneel van het Lam Gods.

—---------------------------------------

De Aalterse Marie Ruyssen is verkozen tot eerste eredame op de verkiezing Miss Wellness Beauty 2022. De zestien finalistes werkten zes maanden toe naar de finale in de Waagnatie in Antwerpen. Daar eindigde Marie Ruyssen op een tweede plaats, na winnares Pauline Beyens.

—---------------------------------------------

De stad Brugge geeft een subsidie van 500 euro per laadpaal aan ondernemingen die palen installeren voor semipubliek gebruik. De extra laadpunten zijn nodig omdat steeds meer mensen overschakelen naar een elektrische wagen. Voorwaarde is dat die geïnstalleerd wordt op hun privaat terrein en dat die publiekelijk toegankelijk is voor minstens 10 uur per dag.

—--------------------------------------

Elke derde zaterdag van de maand kunnen jongeren van 7 tot 18 jaar in de Maldegemse bibliotheek ‘CoderDojo’ volgen. Dat zijn gratis workshops waarbij je leert programmeren op een speelse wijze. De Rotary club schonk voor het project de voorbije jaren laptops, een 3D-printer, een aantal robots en programmeerbare drones.

—-------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws