Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 27 april 2022

gepost 2 years ago, op woensdag, 27 april 2022 door Crew

Een 50-jarige man uit Eeklo is veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur nadat hij zijn minderjarige buurjongen een gebarsten oogkas had geslagen. Dat gebeurde na een woordenwisseling. De buurman ontkent echter dat hij die slag gegeven heeft. “Hij is gestruikeld, zegt de man.

—----------------------------------------

De kleuters van GO!-basisschool Kruipuit in Adegem (Maldegem) fietsen voortaan allemaal met een fietshelm naar school. De school valt daarmee in de prijzen met de wedstrijd ‘Helm op, Fluo top’ van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde.

—---------------------------------------

Dienstencentrum Zonneheem in Eeklo gaat niet meer met een eigen kok werken, maar zoekt een externe cateraar. De senioren zijn nochtans echt tevreden van de huidige kok. Als organisatie is Zonneheem echter zeer kwetsbaar met de ene kok. Als hij ziek valt, is er geen eten. —------------------------------------

Het Herbakkersfestival in Eeklo maakt nieuwe namen bekend. Ook de groep Red Zebra wordt aan de affiche toegevoegd. Voor vrijdag 12 augustus zijn momenteel al Red Zebra, Disorientations en Meton Revival dj’s toegzegd. Info: www.herbakkersfestival.be.

—---------------------------------------
Aalter heeft plannen met de oude elektriciteitscabines in het centrum. Ze moeten historisch erfgoed worden. Het gaat om de ‘elektriciteitshuisjes’ in de Lostraat en dat naast Callas in de Stationsstraat. “Dat zijn grote constructies, maar de cabines zijn niet meer in gebruik. Volgend jaar is het precies honderd jaar geleden dat Aalter aangesloten werd op het openbaar elektriciteitsnet.

—------------------------------------------------

Het ‘Huis van het Kind’ in Maldegem heeft voortaan een vlindercoach in dienst. Dat is een vertrouwenspersoon voor toekomstige of kersverse ouders. Je kan bij de vlindercoach terecht met vragen over zwanger worden, zwanger zijn, bevallen en zorgen voor een baby. Contact met de vlindercoach via [email protected].

—--------------------------------------

De politiezone Meetjesland waarschuwt voor snelheidscontroles. In Sint-Laureins controleert de politie de snelheid in de Moerstraat, de Vlamingstraat en de Sint-Jansstraat. In Eeklo houden ze de Peperstraat en de Oostveldstraat extra in de gaten.

—-------------------------------------

Na twee jaar afwezigheid door corona verschijnt de Heilig Bloedprocessie, Brugges schoonste dag, op donderdag 26 mei weer op de kalender. Ook blinden, doven of mensen met autisme zullen van Heilig Bloedprocessie kunnen genieten, dit kan door middel van een app met audiodescriptie en filmpjes in Vlaamse gebarentaal.

—-----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws