Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 26 april 2022

gepost 2 years ago, op dinsdag, 26 april 2022 door Crew

Eén van de spilfiguren in de zogenaamde Kasteelmoord houdt er tegenwoordig een behoorlijk opvallende tijdsbesteding op na. Pierre Serry (71) werkt namelijk al even als vrijwilliger in het Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren. Daar helpt hij op zondag de dieren verzorgen.

—------------------------

De politiezone Meetjesland laat weten dat de volgende fietsregistratie doorgaat op woensdag 4 mei in het politiehuis in Eeklo. Gegraveerde of gelabelde fietsen zijn namelijk een stuk minder aantrekkelijk voor fietsdieven omdat er een visuele identiteit op zit. Hierdoor zijn deze fietsen moeilijker te verkopen op de zwarte markt.

—-------------------------------------

Het Meetjesland maakt zich op voor een feestelijke zomer, nu het voor het eerst sinds corona echt weer kan. Toerisme Meetjesland bundelt de grootste activiteiten, en komt nu al aan meer dan 100 dagen feest.

—-----------------------

Grote werken op komst in Balgerhoeke, op de grens van Eeklo met Maldegem. Daar moet de spoorwegbrug over het Kanaal vernieuwd worden. De stoomtrein mag er nu nog overrijden, maar alleen aan verlaagde snelheid. Vanaf komend weekend rijdt de stoomtrein in Maldegem weer elke zondag uit.

—--------------------------

Op het kruispunt tussen de Ringlaan en de Brugsesteenweg in Eeklo is een ongeval gebeurd met een tractor die een aanhangwagen mest vervoerde. De tractor is gekanteld en versperde de Brugsesteenweg in beide richtingen, met ellenlange files tot gevolg. Op het moment van het ongeval was een man aan het werken op de oprit, maar hij geraakte gelukkig niet gewond.

—-----------------------------------

De troostplek van Ferm Ursel is zwaar beschadigd door vandalen. De troostplek in Ursel ligt aan het vliegveld, op het einde van een landweg in de Brugse Heerweg. Bestuursleden van Ferm zagen dat de bank en de infopanelen er rond beschadigd werden.

—-----------------------------------------

De vzw De Toevlucht uit Aalter trekt weg uit de Sint-Jozefstraat en gaat in de toekomst vanop twee verschillende locaties werken. De Toevlucht staat vooral bekend voor de voedselbedeling aan gezinnen in financiële problemen. Gezinnen kunnen door het OCMW of een andere partners doorverwezen worden naar de hulpverlening.

—-----------------------------------

Het Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve in Eeklo heeft een grondige transformatie ondergaan. De voorbije twee jaar werd al voor 3,5 miljoen euro aan verbouwingen gedaan, en volgend jaar start de verdere renovatie van het poortgebouw uit de dertiende eeuw.

—---------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws