Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 25 april 2022

gepost 2 years ago, op maandag, 25 april 2022 door Crew

Afgelopen weekend is er een zwaar ongeval gebeurd tussen twee voertuigen op de expresweg in Maldegem tussen de Koning Albertlaan en de Vakebuurtstraat. Vier personen, waarvan twee zwaargewond, werden afgevoerd naar het ziekenhuis. Verkeersdeskundigen kwamen ter plaatse om te achterhalen hoe het ongeval kon gebeuren.

—--------------------------------

Er werd een vergunning ingediend voor een nieuwe Jumbo supermarkt in Gent naast de Decathlon aan de Vliegtuiglaan, zou die er komen. De Stad Gent moet de vergunning nog goedkeuren, maar de aanvraag is alvast ingediend. De supermarktketen wil zo’n 100 jobs creëren.

—----------------------------------------

Ook dit jaar wordt de Memorial Bjorg Lambrecht voorzien, een wedstrijd voor beloften die doorgaat op 21 augustus. Er zal opnieuw 143 kilometer afgelegd moeten worden op grondgebied Knesselare. Om alles in goede banen te kunnen leiden, is de organisatie nog op zoek naar gemotiveerde seingevers, dat zegt ook Kurt Lambrecht: *****u03 en als je wil meehelpen kan je contact opnemen met de fanclub van Bjorg Lambrecht: ******

—-----------------------------------------------------

Nog tot maandag 2 mei zal de spoorwegovergang aan de Oude Staatsbaan in Maldegem diverse malen voor een korte periode afgesloten worden wegens het lossen en laden van spoorwegvoertuigen. Het verkeer dient daarom plaatselijk om te rijden.

—-------------------------------

De bestuursperiode van het stadsbestuur in Eeklo is ruim halfweg. De krant HLN maakt een evaluatie op. Er wordt nagegaan of er iets in huis komt van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? De beslissingen rondom de Ring van Eeklo, het Cultuurcentrum en de parkeervrije Markt worden er besproken met Burgemeester Luc Van De Velde.

—--------------------------------

De Nederlandse schrijver, dichter en zanger Rick de Leeuw stak de dyalisepatiënten van AZ Lucas in Aalter een hart onder de riem.

Elk jaar organiseert het centrum een gezellige, muzikale activiteit voor hun dialysepatiënten. Omwille van corona kon dit de afgelopen twee jaar echter niet doorgaan.

—--------------------------

Vanaf vandaag vinden er werken plaats in de Tieltsesteenweg tussen de Korte Moeie en de rotonde in Eeklo. De werken zullen ongeveer twee weken duren. Er geldt eenrichtingsverkeer tussen de Korte Moeie en de Koning Albertstraat richting Eeklo.

—----------------------------

De bekende loop Damme Brugge Damme was het voorbije weekend aan de zevende editie toe en lokt steeds meer volk. Met een ambiancedorp op de Markt van Damme, een hele dag zonneschijn en duidelijk tevreden deelnemers was deze editie een succes te noemen. Het parcours voor de 10 kilometer en halve marathon is dan ook een trekpleister.

—-------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws