Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 22 april 2022

gepost 2 years ago, op vrijdag, 22 april 2022 door Crew

Een 59-jarige man uit Knesselare heeft in de Brugse rechtbank 80 uren werkstraf gekregen voor de productie en het verhandelen van synthetische cannabis. Ook de schoonzus van de man werd door het parket voor de rechter gebracht. Zij kwam ermee weg zonder straf. De verboden producten lieten ze aanleveren uit China.

—----------------------------------

Op het kruispunt de Oostmolenstraat en Weibroekdreef in Aalter was er dondermorgen een ongeval waarbij twee personenwagens betrokken geraakten. Eén van de bestuurders, een twintigjarige vrouw, is met vrij ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Ze zou echter niet in levensgevaar zijn.

—---------------------------------------

Op 21 augustus wordt in Knesselare de memorial voor Bjorg Lambrecht gereden. Intussen zijn er al heel wat ploegen ingeschreven zegt Kurt Lambrecht: u02******* Voor de aankomst werden speciale veiligheidsmaatregelen genomen horen we nog van Kurt Lambrecht: *****

Voor de memorial Bjorg Lambrecht zal elke renner 143 km afleggen op een parcours in Knesselare.

—-------------------------------

Op het kruispunt van de Wingene Steenweg en Hubert d’Ydewallestraat in Beernem zijn een koppel vijftigers en hun tienerzoon donderdagavond gewond geraakt bij een zwaar ongeval. Hun wagen werd in de flank gegrepen door een tractor. Omdat de toestand van de vrouw die aangereden werd ernstig was, werd ook de MUG-heli opgeroepen.

—---------------------------

De realisatie van het Molenpark in het centrum van Eeklo gaat officieel van start. Het project situeert zich in de Molenstraat, in het hart van de stad Eeklo. Het Molenpark wordt een nieuwe woonbuurt met 76 stads- en parkappartementen, dertien gezinswoningen, twee handelspanden en een nieuw stadspark.

—-------------------------------------

Op één jaar tijd heeft afvalintercommunale IVBO ruim 5 duizend ton PMD ingezameld. Dat is 32 procent meer dan het jaar voordien en is te wijten aan de zogenaamde 'nieuwe blauwe zak’. De bedoeling van de nieuwe zak is om meer recycleerbare afvalstoffen uit de restafvalzak te weren.

—-------------------------------------------

De betreurde renner Bjorg Lambrecht krijgt opnieuw zijn eigen Memorial in zijn thuisdorp Knesselare (Aalter). Je hoort de vader van Bjorg: Kurt Lambrecht. u01******

De Memorial Bjorg Lambrecht die gereden wordt op 21 augustus is bestemd voor de beloften:******

—--------------------------------------------------

De stad Eeklo gaat na of er nog een cyclocross met de grote namen als Wout van Aert en Mathieu van der Poel kan georganiseerd worden. Eeklo wil nog wel gastheer zijn voor een profcross, maar beseft dat dit na een traditie van meer dan twintig jaar steeds moeilijker wordt.

—----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws