Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 20 april 2022

gepost 2 years ago, op woensdag, 20 april 2022 door Crew

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) van Oost-Vlaanderen heeft een bende opgerold die verdacht wordt van grootschalige productie van cannabis. De bende was actief in de provincies Oost- en West-Vlaanderen. Tien verdachten zijn opgepakt en worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Gent.

—------------------------------

Het pop-upzwembad dat deze zomer in het Sint-Annapark zou gebouwd worden, komt er uiteindelijk niet. Voormalig burgemeester Bart Van Hulle (Open Vld) lanceerde begin dit jaar het idee om deze zomer een tijdelijk openluchtzwembad voor kinderen aan te leggen in het Sint-Annapark. Ondertussen doorspartelde Maldegem een politieke crisis en is er een nieuw gemeentebestuur. Die zien het pop-up zwembad van de vorige burgemeester niet zitten.

—------------------------------------

Eeklo experimenteert al enkele jaren met het idee om de markt parkeervrij te maken, maar na de zomer van 2023 is het effectief zo ver. Nu moet er nog verder worden gezocht naar een parkeeralternatief in de buurt. “Nog voor de zomer moet er een definitieve beslissing over vallen”, zegt burgemeester Luc Vandevelde.

—-------------------------------

De voltallige Nederlandse regering bracht een bezoek aan de Belgische collega’s. Dat gebeurde in Gent. Nadat er gewerkt en vergaderd werd in het Stadhuis en in de Vismijn, volgde een korte stadswandeling. De zogenaamde ‘Thalassa-top’ was geen plezierreisje voor de Nederlanders. Ze ontmoetten hun collega’s van de Belgische regering voor een bilateraal overleg.

—-------------------------------------

Het gaat niet goed met de stadsfinanciën van de stad Gent. De verplichte jaarlijkse ‘budgetwijziging’ wordt alvast verschoven van juni naar september. De stad moet op zoek naar 60 miljoen euro om de financiën onder controle te krijgen. Dat komt door de hoge energieprijzen en de hoge inflatie, maar Gent wordt nu ook geconfronteerd met de traditie van zonder reserves te werken.

—---------------------------

De stad Eeklo verhoogt de subsidie voor verenigingen die het beeld van Lotjen op de Markt willen aankleden. Sinds de coronapandemie merken zowel de stad Eeklo als de KVVV dat er amper nog verenigingen zijn die het beeld van Lotjen in een nieuw kostuum willen steken. In Eeklo is de naam Lotjen uitgegroeid tot een koosnaam voor een lieftallige vrouw.

—-------------------------------

De vernieuwingswerken aan het Gentse Sint-Pietersstation kunnen na een maand wellicht herstarten. Stad Gent geeft een positief advies voor een nieuwe vergunning voor de bemaling van het station. De Vlaamse Milieu Maatschappij moet nog advies geven.

—-------------------------------

Molentjes Kermis keert na dertig jaar afwezigheid terug naar Maldegem, en start nu al met de inschrijvingen voor de rommelmarkt. Het programma wordt binnenkort bekend gemaakt, maar nu al wordt gelanceerd dat er op zaterdag 25 juni een rommelmarkt zal zijn. Die wordt gehouden van 8 tot 16 uur op het parkeerterrein KSK Maldegem.

—----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws