Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 19 april 2022

gepost 2 years ago, op maandag, 18 april 2022 door Crew

22 West-Vlaamse gemeenten hebben gemiddeld 47.000 euro van Vlaanderen gekregen om hun schoolomgevingen veiliger te maken. Intussen verdwenen al 132 pijnpunten in de buurt van West-Vlaamse scholen. Het doel is om meer kinderen en ook ouders op de fiets te krijgen, zodat de schoolomgevingen verkeersveiliger worden.

—---------------------------------------------------

De gemeente Aalter is bezig met verfraaiingswerken langs de Weibroekdreef tussen de Molen- en Stationsstraat. Om de inwoners een mooie straat te geven, zijn verfraaiingswerken bezig met onder andere het aanbrengen van fijne steenslag op de plekken waar vroeger geparkeerd werd. Die werken zijn nog niet afgerond waardoor tijdelijk hekkens zijn geplaatst.

—--------------------------------

Na bijna 30 jaar worden de Belgische militairen in het nieuw gestopt. Hiervoor werd onder meer aangeklopt bij Seyntex, gevestigd aan Brug-Zuid in Aalter. Seyntex is een familiebedrijf met wortels die teruggaan tot 1908. Het is in handen van de familie Seynaeve. In 2019 verhuisde Seyntex vanuit Tielt naar Brug-Zuid in Aalter.

—---------------------------------------

Op het kruispunt van de Sijslostraat en de Zedelgemsestraat in Ruddervoorde gaan de werken van start. De E403 zal hierdoor drie maanden niet bereikbaar zijn vanuit Ruddervoorde.

—--------------------------------

De hele paasmaandag kleurde blauw-wit in Gent. Al van 7 uur werd er volop gedronken, om 10 uur vertrokken 30 bussen naar Brussel. Op de Heizel werd al gefeest nog voor de wedstrijd begon, en in Gent stroomde de Ghelamco vol mensen die geen ticket konden bemachtigen. Na een lange en spannende strijd volgde overal de ontlading. AA Gent is de verdiende Cupwinnaar tegen een teleurstellend Anderlecht na penaltyserie van 4-3

—-------------------------------------

Het Aalterse gemeentehuis staat voor enkele ingrijpende uitbreidingen. En er is sprake van twee nieuwe verdiepingen op de zijvleugels waarvan eentje zal dienen als receptieruimte en dat schiet in het verkeerde keelgat van oppositiepartij Groen. Groen- gemeenteraadslid Jesse De Meulenaere zegt dat er in het gemeentehuis van Aalter meer gang is dan werkruimte.

—---------------------------------

Volume 7 Gin van de Wetterse ondernemer Kristof Malfait kaapte met 86% een zilveren medaille weg op de prestigieuze London Spirits Competition. “Een mooie internationale aanvulling op de gouden medaille die deze gin eind vorig jaar al won op de Spirits Selection wedstrijd in Brussel.

—-------------------------------------

De Sportdienst van Maldegem organiseert op dinsdag 3 mei een actieve namiddag voor 50-plussers waar gezond bewegen en plezier centraal staat. Er zijn twee sportsessies van 60 minuten en er kan gekozen worden uit onder meer atletiek, beachnetbal, tennis of padel. Alle info vind je via Maldegem.be

—--------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws