Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 18 april 2022

gepost 2 years ago, op zondag, 17 april 2022 door Crew

Burgemeester Pieter De Crem van Aalter gaat in Brussel de alarmbel luiden, omdat hogere overheden het werk van lokale besturen te vaak nodeloos vertragen. De Crem vindt de ‘verstaatsing’ zoals hij het zelf noemt, te groot geworden. Wanneer je als gemeente een dossier hebt waar een hogere overheid bij betrokken is, dan staat dat meestal garant voor gigantische vertragingen”, zegt De Crem.

—-------------------------------------

De Oostkampse burgemeester Jan de Keyser (CD&V) doorbreekt het ogenschijnlijke taboe dat al jaren heerst in de provincie West-Vlaanderen . Hij lanceert het idee van een fusie tussen Oostkamp, Beernem en Zedelgem. In één klap zou zo een nieuwe gemeente met 65.000 inwoners ontstaan.

—----------------------------------

Deze maandag zakken er bijna 20.000 Buffalo’s af naar het Koning Boudewijnstadion voor de Voetbal - Bekerfinale tussen Gent en Anderlecht. Wie geen ticket kon bemachtigen, kan terecht in de Ghelamco Arena of in verschillende cafés in en rond Gent.

—--------------------------------------

De brug van de Weibroekdreef in Aalter zal afgesloten zijn voor al het verkeer, van donderdag 21 tot en met maandag 25 april. Omrijden kan langs de spoorwegtunnel enkele honderden meter verderop. Door het gebruik van machines en spoorkranen kunnen deze werken geluidshinder met zich meebrengen. Tijdens de weekends wordt ook het treinverkeer in Aalter onderbroken.

—----------------------------------------

Pieter De Crem wil na 25 jaar af van de bijnaam van het gemeentehuis in Aalter, in de volksmond het Cremlin. De naam Cremlin zou De Crem door de ‘internationale situatie’ liever niet meer horen. Het Kremlin is in Moskou ook het kloppend hart van de Russische politiek. De Crem vond het Cremlin een geuzennaam, en zelf heeft de burgemeester van Aalter er nooit wakker van gelegen.

—--------------------------------------------

De toeristen in Brugge zijn stilaan terug. “Nog niet zoals voor de coronacrisis, maar we merken wel een stevige heropleving”, zegt Dimitri Thirion van de overkoepelende hotelvereniging. Toch heerst er ook voorzichtigheid. “De oorlog in Oekraïne en het duurdere leven zullen een impact hebben”. Maar het lijkt er toch op dat het toerisme zich na twee donkere coronajaren stilaan herpakt heeft.

—-----------------------------------------

Een aannemer start op dinsdag 19 april met een nieuwe fase in de rioleringswerken in de Molenkouterstraat en Kerkweg in Ursel (Aalter). Er wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd, een werk dat een miljoen euro zal kosten. Een groot deel van de kosten wordt gedragen door Aquafin, Farys en de Vlaamse overheid.

—-----------------------------------

Er komt een roodlichtcamera op het kruispunt van de N9 met de Boelare en de Koning Albertstraat in Eeklo. Zo’n camera flitst niet alleen bij een snelheidsovertreding, maar ook wanneer een chauffeur door het rode licht rijdt.

—-------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws