Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 15 april 2022

gepost 2 years ago, op vrijdag, 15 april 2022 door Crew

De coronapandemie weegt nog altijd op het Universitair Ziekenhuis in Gent. Daar worden momenteel vijftig bedden vrijgehouden, gewoon omdat er niet genoeg personeel voor is. Veel medewerkers zijn ziek of trekken naar een andere sector. Dringende zorg in het Gentse ziekenhuis blijft wel gegarandeerd.

—------------------------------------

De wekelijkse woensdagmarkt in Aalter krijgt vanaf volgende week een andere opstelling. De gemeente kiest er definitief voor om de woensdagmarkt op de Corneliusparking te houden. Op de Marktplaats van Aalter wil de gemeente alle kansen geven aan de horeca en hun uitgebreide terrassen.

—--------------------------

Gemeenteraadslid in Eeklo Bob D’Haeseleer vindt de sluiting van de fitness in het Sportpark van Eeklo geen goede zaak. De stad sluit de eigen fitness omdat er investeringen nodig zijn, en omdat er genoeg aanbod is op de private markt. In het Sportpark van Eeklo kon je al voor 3 euro per beurt eens komen fitnessen.

—-----------------------------------------

Kinderen tot 16 jaar uit Maldegem kunnen op woensdag 20 april deelnemen aan de Buitenspeeldag. Je kan terecht aan De Piramide in het Sint-Annapark. Er worden volksspelen, reuzespelen en een schminkstand voorzien. Ook skaters zijn welkom tijdens de buitenspeeldag op 20 april.

—----------------------------------------------

Sinds 2018 is het verplicht om katten te steriliseren, maar het aantal zwerfkatten in Oost-Vlaanderen is in al die tijd zo goed als gelijk gebleven. Elke gemeente moet nochtans een kattenplan hebben en laat ook geregeld dieren vangen. Het Vlaams Departement van Omgeving ziet echter voorlopig nog geen effecten van de strengere regels.

—------------------------------------------

In Gent is gestart met de opbouw van de Floraliën. In de Floraliahal rijden de eerste vrachtwagens op en aan. Het aftellen naar de opening op 28 april is officieel begonnen. "Mijn Paradijs, mijn wereldse tuin" is het thema van deze editie van de Gentse bloemenpracht.

—------------------------------------------

AZ Alma in Eeklo, het streekziekenhuis van het Meetjesland, gooit op de ‘Dag van de Zorg’ de deuren open. Op zondag 15 mei kan je achter de schermen van het ziekenhuis kijken. Je komt op plaatsen in het Eeklose ziekenhuis waar je anders nooit komt. Geïnteresseerde bezoekers dienen zich vooraf inschrijven.

—-----------------------------------------------

Het treinverkeer van en naar de belangrijkste kuststations wordt vanaf het weekend van 23 april voor vijf opeenvolgende weekends omgeleid of ingeperkt. Dat komt door geplande werken aan het spoor. Infrabel voert vanaf 23 april tijdens vijf opeenvolgende weekends grote werkzaamheden uit voor de verdere aanleg van het derde en vierde spoor tussen Gent en Brugge.

—--------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws